Ramsez Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Mam pewien problem z fume fx: tak wygląda na symulacji: a tak po wyrenderowaniu: to normalne? czy da sie jakoś zachował taki wygląd dymu na renderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 pobaw sie oswietleniem moze.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coruscant Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Ten dym wygląda jakby miał kanał alfa nałożony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 Próbowałem to renderować do avi. i png. , w warstwach i razem i zawsze jast taka czarna kupa zamiast dymu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Bo dym domyślnie w Fumefx jest właśnie ciemny, ciężki, smolisty. Ten z symulacji o niczym nie świadczy, bo to jest po prostu reprezentacja wokseli w viewporcie a nie kolor dymu. Ni jak ma się to do koloru, który nada dymowi jego shader. Na pewno można gdzieś w pluginie ustawić, jaki kolor będzie miał dym. Przeczytałeś dokumentacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 Ten kolor dymu z symulacji jest właśnie ustawiony bo defaultowy jest prawie biały. Przy renderze jest troche dziwnie bo jak renderuje sam dym to go wogóle nie widać dopiero jak dam żeby pokazywało kanał alpha to jest biały. Natomiast gdy renderuje razem ogień z dymem to dzieje się tak jak na zdjęciu powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coruscant Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Wiem już wiem w obiekcie spróbuj wyłączyć dym, chodzi mi o emiter z fumefx Konkretnie w FFX Obj Src ustaw smoke na disabled Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 2 Maj 2008 Autor Share Napisano 2 Maj 2008 Heaven miałeś racje wystarczyło dodać światełko i po problemie, rep 4you dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi