Gaile Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Witam (: za namowa pewnego osobnika postanowilam pokazac kilka swoich prac. Roznia sie klimatem od wiekszosci tu zamieszczonych, ale sprobowac nie zaszkodzi (: Tak, wiem, podloga wola o pomste do nieba (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Klimat powiedzial bym DeviantArtowy. Mi sie podoba, zwlaszcza te jesienne. ps: witam na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Lekkie i świeże:) Mi się podobają:)) Jedziesz dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaile Napisano 3 Maj 2008 Autor Share Napisano 3 Maj 2008 Dzieki (: na Deviancie tez istnieje i dokladnie stamtad pochodza te prace (: pewnie sie zmobilizuje za jakis czas i wrzuce cos wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 3 Maj 2008 Share Napisano 3 Maj 2008 Fakt - deviant na maksa :) ale 2 calkiem przyjemna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevermore Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 Skoro zamieszczasz tu swoje prace, oczekujesz zapewne konstruktywnej krytyki (a na deviancie jest z tym ciezko). Pierwszy obrazek: Ciekawe kolory, brakuje jednak jakiegos akcentu, ktory ozywilby nieco te kompozycje. Brak konsekwencji w oswietleniu. Anatomiczne niedociagniecia - kciuk i lopatka. Odcien skory wyglada troche jak u porcelanowej lalki (cienie powinne byc bardziej nasycone). Druga praca: Swietne kolory. Troche pretensjonalny klimat. Rekaw chlopaka wyglada dziwnie (zbyt szeroki moim zdaniem), a jego koszulka wyszla strasznie plasko. Troche chaotyczna kompozycja - wrok przykuwaja ich oczy oraz kwiatek - wydaje mi sie, iz powinni patrzec na siebie. Trzeci malunek: Klimaty rodem z Brave Marillion... Dlonie dziewczyny powinne byc zdecydowanie lepiej dopracowane. Emocje dziewczyny zdradza tylko wyraz twarzy, a gest reki jest strasznie niemrawy i brak w nim napiecia. Akwarela: Zdecydowanie najbardziej przypadla mi do gustu: lekka w formie, bezpretensjonalna w tresci. Interesujace formy geometryczne. Oczywiscie anatomia dziewczyny nie jest perfekcyjna (szyja, jedna reka dluzsza od drugiej). Takze zroznicowanie tonalne kolorow mogloby byc ciekawsze, bardziej dynamiczne. Uwagi ogolne: postaraj sie poszezyc palete kolorow i popracuj nad anatomia. Tyle moich subiektywnych przemyslen, mam nadzieje ze pomoglem :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Maj 2008 Share Napisano 5 Maj 2008 Właściwie Nevermore zrobił niezłą recenzję ;) Myślę, że na drugiej pracy wystarczyłoby, żeby dziewczyna patrzyła w jego stronę. Ogólnie fajne zacięcie do ilustracji. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaile Napisano 5 Maj 2008 Autor Share Napisano 5 Maj 2008 Ta-a pomoglo (: choc niektore bledy sama wylapuje, tylko dopiero po skonczeniu pracy ;P z anatomia nie bylo u mnie zle do czasu, gdy nie zaczelam wiecej pracowac nad charakterem swojej kreski. Ciagle jeszcze szukam tego, co by mnie w pelni zadowolilo. I odkad pamietam wszystkie moje postaci byly "dretwe" (: jakis progres jest, powiedzmy. W miare swieze i z bledami, o! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi