Destroyer Napisano 11 Maj 2008 Napisano 11 Maj 2008 mam problem z poprawnym zaimportowaniem geometrii z maxa do majki używam fbx2006.11.2 i coś jest nie tak z geometrią po pierwsze niektóre elementy mają jakieś błędy w wartościach translacji, freazowanie załatwia sprawę ale nie rozwiązuje problemu, geometria ma źle wyświetlany shader w viewporcie, przy szarym lambercie obiekt jest biały kiedy przekonvertuję go do subD i z powrotem do poly shader wyświetla się już dobrze ale traci edge smoothing :( po zapisaniue sceny jako ASCI po otwarciu część obiektów znika a do reszty znikają shadery także z hypershada, w jednej scenie zostały mi tylko światła i kamera :) dodatkowo wczytywanie fbxa zajmuje wieczność, geometrie w maxie przekonwertowałem na editable poly scalając stos modyfikatorów jeśli jakiś był kiedyś używałem Colady działała super szbko, jak był problem z geometrią to była dziura i tyle ale nie zauważyłem większych problemów ale teraz jestem na 64 bitach a z tego co wiem nie ma darmowej Colady pod 64:( co teraz? ma ktoś jakiś patent na to? ja już odpadam :/ max i maya 2008 64, Vista 64, FBX 2006.11.2 1
Rekomendowane odpowiedzi