Napisano 12 Maj 200816 l Witam. Mam następujący problem. Mam scene w maxie 9 + vray 1,5. Wszystko stabilnie śmiga aż miło. Jak tą scenę otworze w innym kompie to nie mogę ruchu myszką nawet zrobić bo max się sypie. Czy wiecie może gdzie jest problem, czy może to już taka przypadłość tego programu ? :(
Napisano 12 Maj 200816 l może błąd pliku? Spróbuj wstawić boxa w inną scenę, przenieść na innego kompa i zobaczyć, czy tez będzie ten problem?
Napisano 12 Maj 200816 l ktorys z modeli ze sceny jest wadliwy (tzn plik ma jakies bledy) mialem podobny problem i pomoglo tylko merge wszystkiego a ogolnie spowodowane bylo to trefna plyta glowna :D
Napisano 12 Maj 200816 l Autor ktorys z modeli ze sceny jest wadliwy (tzn plik ma jakies bledy) mialem podobny problem i pomoglo tylko merge wszystkiego a ogolnie spowodowane bylo to trefna plyta glowna :D Przypuśćmy że nie jest to wina płyty :P. To czy istnieje możliwość odnalezienia elementu który powoduje ten błąd ?
Napisano 12 Maj 200816 l Mi zadziałało przyrzucanie kolejnych obiektów do vray proxy. Przy tym lewym obiekcie się wywalał max. Materiał był badziewny. 5 minut roboty drogą eliminacji PZDR mkeruj
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Kolejna scena : domek + teren bez drzew 3d. Troche materiałów z displacement. Wystarczy że wrzuce auto od everów i podczas renderingu max odpływa. Jest jakiś sposób na stabilność takiej sceny? Jakiś podział podczas renderowania. Jakaś optymalizacja? Czy tylko renderowania cześci sceny i póżniej składanie w PS ? Pozdrawiam / kuback