BARTUS000 Napisano 12 Maj 2008 Napisano 12 Maj 2008 (edytowane) mam taki problem: pojawiają mi sie błędy w maya, np po włączeniu softu nie są założone textury, a innym razem textury są przezroczyste, poza tym nie renderują mi sie sceny do końca(wyrenderuje sie kawalem i kończy sie renderowanie). scena jest dość zasobna bo około 40mb i kilkaset mb ważą textury. sprzęt jest wmiare dobry quad 8600gt 4gb ram wie ktoś co może byc tego przyczyną?? proszę o pomoc:) Edytowane 12 Maj 2008 przez BARTUS000
Destroyer Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 spróbuj może przeczyścić scene usuń nieużywane nody Hepershade->(chyba)Edit-> delete duplicate nodes File -> optymalize scene size i tam powywalaj wszystkie niepotrzebne śmieci pousuwaj historie tam gdzie Ci nie potrzebna i pofreazuj obiekty wejdź do outlinera i zobacz czy masz jakieś śmieci i powywalaj na koniec przepuśc skryptem z highenda RaportDuplicatenodes2 i zobacz czy to coś da :) scena jest dość zasobna bo około 40mb ja poniżej 100mb rzadko schodzę :) ale do ASCI zapisuje jak coś jest nie tak ze sceną to mi nie da zapisać albo jak już zapisze to połowy nie odczyta więc od razu widać z czym jest problem :)
Rekomendowane odpowiedzi