grzachu Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Przy renderingu max wyłącza mi się bez żadnego powodu. Sprawdziłem że scena zabiera 600 MB ramu a ja mam 3 GB. Pomyślałem że jeśli zwiększyło by się limit wykorzystywanego ramu to max nie sypałby się. W ustawianiach V-Ray pokręciłem trochę "Dynamic memory limit" No ale kiedy wpiszę tam np 1500 MB to wtedy nie wiedząc czemu max wysypuje się momentalnie. ktoś wie może jak to powinno być ustawione albo co innego można zrobić żeby rozwiązać ten problem. Z góry dzieki
piksar Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Nie wiadomo jaki max, jaki windows nic nie wiadomo - za porade z taka iloscia szczeglow musisz zaplacic przynajmnie 150 PLN numer konta w profilu. Porada pojawi sie po zaksiegowaniu wplaty
mirach Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 Dynamic memory limit przeczytaj w manie vraya co to jest, zamin zwiekszysz. Podpowiem ze to cos odpowiada tylko za geometrie przetwarzana przez vraya, wiec zwiekszajac to, obcinasz tak naprawde pamiec ktora max wykozysta. Podaj wiecej szczegolow, Max ma tendencje do wysypywania sie naprawde z wielu powodow.
grzachu Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 Oto więcej szczegółów. Windows Xp 32bity Service Pack 1 3ds max 9 V-Ray 1.5 RC3 procek core2duo 1.8GHz 3GB RAM karta grafiki zintegrowana No to chyba na tyle. Jakbym jeszcze coś pominął to dajcie znać. Ja bym chciał po prostu żeby włączyć render i nie martwić się że się zaraz wysypie, nawet kosztem dłuższego czasu renderingu.backburnerem też próbowałem ale on również się sypie. Help me Jak już będą mi rendery śmigać to pogadamy o wpłacie piksar :)
SWRSC Napisano 14 Maj 2008 Napisano 14 Maj 2008 dokładnie. Rozwiązanie problemu to na 90% 64 bitowy system. Mój numer konta tez w profilu.
grzachu Napisano 14 Maj 2008 Autor Napisano 14 Maj 2008 Ok dzięki. Spróbuję z tym windowsem. Mam nadzieję że się uda:)
Marek G Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 zmien wyswietlanie textur w vewporcie na low , to też ci pomoże
Gość Indorek Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 tak jak przedmowcy powiedzieli 64bit pomaga sam musialme sie przesiasc... mnie sie wywalal czesto bo stosowalem tak lubiane przez wszystkich "3d dywaniki" a to ramu zabieralo ;) teraz gdy mam Win64bit i max32bit nie wywala sie przy 1.5GB jak wczesniej tylko przy jakis 2.5GB, ale gdy wsiadam na max64bit to juz leci prawie na maxa z moich 4GB serio polecam system 64bit :)
Rekomendowane odpowiedzi