Napisano 15 Maj 200816 l Prosze o pomoc w sprawie nalozenia avi na avi. np. (Avi1) - prosty obiekt zrobiony w 3d'm przesuwa sie po plaszczyznach (Avi2) - Film nakrecony kamerka (np. widok z okna) moje pytanie to : jak moge na Avi2 nalozyc sam obiekt z avi1(bez tego czarnego tla)? zeby na koncu wyszedl jeden filmik (Avi1-2) na ktorym jest Avi2 a na pierwszym planie Avi1 Kombinowalem nalozyc na tlo film ale nie wiem jak to zrobic bo moge nalozyc "jpg'a". Prosze o odpowiedz:) jestem bardzo poczatkujacy w temacie wiec jak to proste pytanie to i tak sie nie smiejcie:) Jak temat juz był to przepraszam ze zacząłem go na nowo:) Mile widziany "tutek":) Z gory dziekuje
Napisano 15 Maj 200816 l Animację zrobioną w 3dsmax potrzebujesz wyrenderować, wraz z kanałem alfa, do formatu go obsługującego np. TIFF lub Targa. Następnie, mając taki materiał, uruchom jakiś program do kompozycji lub montażu i tam zaimportuj oba filmy. Jeśli nie wiesz, czym jest kanał alpha, format Tiff lub Targa, poszukaj w Internecie.
Napisano 15 Maj 200816 l Autor Wielkie dzieki-to mi sie podoba:D Jak ktos znajdzie, stworzy jakiegos tutka to wzycajcie:)
Napisano 15 Maj 200816 l http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=4HL&q=video+compositing+3ds+max&btnG=Szukaj&lr=