Veron Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 Szukałem ale nie znalazłem. Krótkie pytanie, jak wyłączyć w 3ds te automatyczne cienie, które powstają jak obracam kamerę. Np zrobiłem cylinder i w środku jest ciemno... czy to znaczy że w grze środek będzie niewidoczny? Nawet jak nałożę teksturę? Prosze o info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 nie wiem czy to o to chodzi, ale jak na moje to nie cień tylko normals. zeby to odwrocic to uzyj modyfikatora normal czy normals , jakoś tak, i opcja flip normals. Wtedy bedzie odwortnie ten "cień". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veron Napisano 28 Maj 2008 Autor Share Napisano 28 Maj 2008 Przepraszam ze tak późno odpowiadam ale miałem problemy z netem... Nie nie o to mi chodzi, ale i tak ta funkcja mi się przydała :P Chodzi mi o te cienie, które powstają jak się obróci model, to taki efekt... Jest na screenie: http://img519.imageshack.us/img519/3305/image0011wl7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 a UNW masz dobrze rozłozone? jestes pewien ze te scianki sa zmapowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 28 Maj 2008 Share Napisano 28 Maj 2008 autorowi watku chodzi chyba o default'owe ustawienia oswietlenia w viewporcie. Mozna wlaczyc albo 1 albo 2 light'y, calkowicie wylaczyc sie chyba nie da. Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veron Napisano 28 Maj 2008 Autor Share Napisano 28 Maj 2008 No i o to mi chodziło :) Ustawiłem na 2 i jest dosyć dobrze! Dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 z ciekawosci sie spytam po co na edit poly dawac mod edit mesh? dziwne to strasznie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi