ozonex Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 (edytowane) Heja! Może pamiętacie moje myszkowe prace :P Teraz jednak wracam z tabletem, by zacząć na nowo moją przygodę z digital paintingiem :D Pierwsza pracka, zrobiona kilka dni po przyjściu tabletu, bez pomysłu, czyli na zasadzie czarne tło + kilka kresek = pomysł :D Następna, na podstawie referki i zrobiona wyłącznie po to by ćwiczyć rękę przy rysowaniu prostych kresek (strasznie krzywo mi to wychodziło :/) I najnowsza, też z głowy. zoom: http://img230.imageshack.us/img230/8620/speedpaint81qx4.jpg No, to jeszcze dłuuuuuga droga przede mną Pozdro Edytowane 5 Sierpień 2008 przez ozonex
piksar Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 mi sie bardzo podobają, choć na pierwszej drażnią kreski koło księżyca i perspektywa - sądząc do ustawieniach drzew to prawie fisheye ale po gruncie tego nie widać
masz)rum Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 Jak na początek bardzo zacnie, masz predyspozycje, dawaj więcej prac to będzie można coś więcej popisać ;]
rosikowski Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 Fajne, fajne, w pierwszym obrazku trochę mi wielkość człowieczka na skale nie pasuje (w stosunku do drzewa) ...
ozonex Napisano 18 Maj 2008 Autor Napisano 18 Maj 2008 widze że się podoba :P dzięki za komentarze. Co do pierwszej pracy to to był speedpaint ok.45min zrobiony jak jeszcze bardzo koślawo rysowałem na tablecie. Zdziwiłem się jednak że nie rzucaliście się za przekłamania cienia kamieni na tym 3 obrazu :P zobaczyłem to dopiero po wstawieniu tutaj tej pracy i już mi się nie chciało poprawiać :P niedługo zabieram się za concept art na zlecenie znajomego, więc jak skończę to natychmiast wstawie
ozonex Napisano 21 Maj 2008 Autor Napisano 21 Maj 2008 to kolejne 2 pracki: speedzik 30min 2,5h bodajże speedpaint :P
ozonex Napisano 25 Maj 2008 Autor Napisano 25 Maj 2008 Mały update na zakończenie drugiego tygodnia z tabletem :D jabłka: pierwszy portret, twarz ogólnie nie za ładna, ale ale jak na pierwszy raz chyba nie jest tak źle pozdro
ozonex Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 po tygodniowej przerwie kolejny mały update, a tym razem 2 eksperymenty: zoom: http://img218.imageshack.us/img218/4509/speedpaint17bn2.jpg
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 no wiec zaczynajac od wczesniejszych pracek jaskinia i statek fajniaste w jabłkach za slabe swiatlo odbite jak mi sie zdaje twarz ładnie i z wyczuciem namalowana szkoda ze w kapturze panuje zupelna ciemnosc, przydaly by sie tam jakies subtelne detale i twarz za szybko w nim "znika". na rozmazanym niebo i drzewa to fotki? ostatnia troce kompozycyjnie nie lezy, jesli chciales by miasto gralo glowne skrzypce to powinno byc bardziej kontrastowe w porownaniu do reszty i bardziej przyciagac uwage narazie za bardzo rozprasza mocne dzialanie tej konstrukcji z prawej. W bombelkach powinna sie odbijac cala scenka z tylu, a przynajmniej najmocniejsze swiatla. Dodalbym jeszcze jakies rybki, pojazdy czy cos lazacego po dnie bo pusto jest troche.
ozonex Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 dzięki za komentarz i rady, które na pewno się przydadzą :) co do tego rozmazanego, to tak, są tam 2 fotki. Będę musiał też się postarać w następnych pracach robić, jak to mówiłeś, więcej różnych detali w tle.
ozonex Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Napisano 5 Lipiec 2008 ostatnio trochę się leniłem, no ale z powrotem zabrałem się do roboty :P chatka, trochę kolorkami zaszalałem :P tutaj już bardziej normalna chatka no i rzeczka
ozonex Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 postanowiłem się zacząć szkolić w rysowaniu ludzi, jako że w tym czuje się najgorzej. Wiec na siłe zrobiłem pierwszy obrazek, zabardzo wymęczony i ogólnie całość od poczatku źle robiona, ale przynajmniej czegoś się nauczyłem. potem już było łatwiej, choć narazie unikałem detalu kolejny, podobny, tylko że te usta... tego co z tym przeżyłem nie da się opisać :P po obejrzeniu filmiku o anatomi postanowiłem spróbować swoich sił (oczywiście poza taka żeby było widać jak najmniej mięśni xD) no i dzisiejszy obrazek. Miał być speed, ale w końcu sobie pozwoliłem trochę na detal :P Wszelkie rady i porady mile widziane. Krytyka zresztą też :P
ozonex Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 nom, zazwyczaj staram się rysować z refek, a co? aż tak źle? :P
rosikowski Napisano 17 Lipiec 2008 Napisano 17 Lipiec 2008 Nie nie jest aż tak źle, jest spoko... ale portrecik dziewczyny nad którym napisałeś potem już było łatwiej, choć narazie unikałem detalu jest straszny, ten nad nim już lepszy a ten najnowszy, najlepszy... spoko Lajt... fajne krajobrazy, polecam Bob ross - the joy of painting
ozonex Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 po to się za to zabrałem bo najgorzej się w tym czuje, a jednak ludzie na obrazie być powinni czy to krajobraz czy architektura. Doszły mi niedawno książki o anatomii no i teraz się ucze :P
MDAStudio Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Fajne to z rzeczką i ta pierwsza praca. Krajobrazy wychodzą Ci klasa. Ta ostatnia praca też bardzo fajna, tylko ja bym jeszcze oczy poprawił, szczególnie to prawe, bo płaskie się wydaje.
Farvus Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Bardzo fajne próby. Podobają mi się pejzarze. Jak chcesz unikać detalu to może lepiej namaluj coś z tego poniżej. Najlepiej jeszcze bez udziału koloru w odcieniach szarości. Może więcej się dzięki temu nauczysz o formie. http://www.sagegraphics.net/uniqueexpressionsusa/store/images/African20American20Female20Bust.jpg http://img166.imageshack.us/img166/4736/cover1yl5.jpg http://gallery.photo.net/photo/5571043-lg.jpg Pozdrawiam.
ozonex Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 dziękuje wszystkim za komentarze i rady :) wrzucam kolejne pracki, co prawda niezbyt ciekawe, ale ćwiczyć w końcu trzeba :D te 2 to było bardziej przerysowywanie z ksiazki :P to też mniejwięcej przerysowywane, ale narysowane po swojemu. Tak wiem, masa błędów anatomicznych :/) i ćwiczonka które polecił Farvus (dzięki :D ) tu nieskończone oko, nie wiem czemu, jakoś tak nie mogłem :P już miałem trochę dość tych ludzi i dla przerwy inny temat 30min: a to trochę więcej :P
Coyote Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 rys. miniaturkowy bardzo fajny widać progress :)
Rekomendowane odpowiedzi