Satch Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 Mój problem z v-ray polega na tym że nie wiem jak i co ustawic żeby cokolwiek mi wyrenderował ,pojawia sie tylko jakies tło czasami w jednolitym kolorze,albo wogule jot-peg wychodzi mi czarny,renderek nie jest wersja demo,to pelna wersja 1.08 mam ją od kilku dni i jeszcze nic nie udalo mi sie wyrenderować wiele godzin mi przy nim uciekło bezpowrotnie.Standardowy render maxa(mam max5)działa bez problemu,ustawiam oczywiscie w \"CURRENT RENDERERS w opcjiPRODUCTION v-ray .ale nic z tego,prosze o kilka wskazówek czego nie zrobiłem bo podejrzewam że w tym tkwi problem,z góry wszystkim dziekuje.
Satch Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 jeszcze jedna informacja,otóż w zakładce INDIRECT ILLUMINATION(GI ) po zaznaczeniu opcji DIRECT COMPUTATION cos zaczyna renderować ale bardzo brzydko ,natomiast po zaznaczeniu opcji nizej czyli IRRADIANCE MAP juz niestety występuje ten problem o którym pisałem w poprzednim poscie,co robie nie tak????????
SansSerif Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 1. zmien temat bo nie kazdemu chce sie czytac z czym masz problem a i w przyszlosci jak ktos bedzie szukac nie znajdzie. 2. opisz dokladniej problem, jaka scena jekie materialy, jakie swiatla albo patrz 3 3. www.evermotion.org forum PENdzla gdzie znajdziesz lopatologicznie podane screeny z ustawien przykladowych scenek.
Satch Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 za formalne niescisłości przepraszam,postaram się baczniej zwracac uwagę na zasady panujace na tym forum,za pomoc rownież dziękuje.
SansSerif Napisano 31 Styczeń 2004 Napisano 31 Styczeń 2004 nie no bez przesadyzmu :) tu bylo duzo obrazkow z ustawieniami ale po padzie serwera znikly. http://www.evermotion.org/ to najlepsze kompendiu wiedzy o vrayu w necie.
Satch Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 no własnie wszystko zniknęło a pojawi sie kiedys?bo na tym forum jest masa cennych informacji które scisle współgrają z załączonymi zdjęciami lub screenami .
Satch Napisano 31 Styczeń 2004 Autor Napisano 31 Styczeń 2004 a co do stronki evermotion to zapewne najlepsze wiem to na tyle na ile pozwala mi moja znajomość języka angielskiego,niestety nie wszystko jestem w stanie zrozumieć ,no ale to juz mój problem,dzieki .
Rekomendowane odpowiedzi