Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mój problem z v-ray polega na tym że nie wiem jak i co ustawic żeby cokolwiek mi wyrenderował ,pojawia sie tylko jakies tło czasami w jednolitym kolorze,albo wogule jot-peg wychodzi mi czarny,renderek nie jest wersja demo,to pelna wersja 1.08 mam ją od kilku dni i jeszcze nic nie udalo mi sie wyrenderować wiele godzin mi przy nim uciekło bezpowrotnie.Standardowy render maxa(mam max5)działa bez problemu,ustawiam oczywiscie w \"CURRENT RENDERERS w opcjiPRODUCTION v-ray .ale nic z tego,prosze o kilka wskazówek czego nie zrobiłem bo podejrzewam że w tym tkwi problem,z góry wszystkim dziekuje.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

jeszcze jedna informacja,otóż w zakładce INDIRECT ILLUMINATION(GI ) po zaznaczeniu opcji DIRECT COMPUTATION cos zaczyna renderować ale bardzo brzydko ,natomiast po zaznaczeniu opcji nizej czyli IRRADIANCE MAP juz niestety występuje ten problem o którym pisałem w poprzednim poscie,co robie nie tak????????

Napisano

1. zmien temat bo nie kazdemu chce sie czytac z czym masz problem a i w przyszlosci jak ktos bedzie szukac nie znajdzie.

2. opisz dokladniej problem, jaka scena jekie materialy, jakie swiatla albo patrz 3

3. www.evermotion.org forum PENdzla gdzie znajdziesz lopatologicznie podane screeny z ustawien przykladowych scenek.

Napisano
  • Autor

za formalne niescisłości przepraszam,postaram się baczniej zwracac uwagę na zasady panujace na tym forum,za pomoc rownież dziękuje.

Napisano
  • Autor

no własnie wszystko zniknęło a pojawi sie kiedys?bo na tym forum jest masa cennych informacji które scisle współgrają z załączonymi zdjęciami lub screenami .

Napisano
  • Autor

a co do stronki evermotion to zapewne najlepsze wiem to na tyle na ile pozwala mi moja znajomość języka angielskiego,niestety nie wszystko jestem w stanie zrozumieć ,no ale to juz mój problem,dzieki .