Napisano 31 Styczeń 200421 l no i pora na mojego pierwszego prawdziwego wip\'a... na temat pracki wybralem sobie smoczka ;-D -> kiedys widzialem takiego (podobnego) chyba w jakims podreczniku do D&D... szybko naszkicowalem mycha kontury (musze dorobic jeszcze skrzydla i poprawic leb oraz szyje)... zabralem sie rowniez za wstepne kolorowanie (narazie \"pierwsza warstwa\" -> kolorki beda jeszcze poprawione)... wszelkie uwagi i sugestie mile widziane...
Napisano 31 Styczeń 200421 l Pracuj całościowo - takie jest moje zdanie od ogółu do szczegółu :) - bo później każda części ciała będzie wyglądała inaczej.
Napisano 31 Styczeń 200421 l jak na myszke to prosty ten kontur... ładnie... no i całosciowo, całościowo, bo jak sie tak dziarga to potem moze wyjsc niewiadomo co... pozdrawiam...
Napisano 1 Luty 200421 l Autor thx... przerzucilem sie juz na prace calosciowa... myszka latwo jest zrobic kontur (pomalutku i z \"ctrl+z\" co kawalek ;-p)... gorzej (przynajmniej u mnie) jak chce sie pojechac typowa kreska ;-( (wtedy wszystko sie krzaczy i wyglada jak robione przez 3 latka -> przepraszam urazonych 3 latkow ;-p) _________________________________ posta z proba kolorow usunalem... bo i tak niktomu nie chcialo sie go skomentowac... wrzucam za to szybki update... pokrylem juz bestie skora -> zostaly tylko skrzydla pazury oko i kilka innych drobiazgow ;-D... no i tlo oczywiscie ;-p...
Napisano 1 Luty 200421 l zapowiada sie ładnie. dziwna troche ta przednia łapa (jego lewa). w ogole przednie lapy maja różna dlugośc. jedna jest chudsza. tak mi sie wydaje ale nie znam sie na smokach, moze ten gatunek tak ma.
Napisano 1 Luty 200421 l Autor hehehe... rzeczywiscie wczesniej tego nie zauwazylem ;-p... prawa lape bede musial cofnac bo wyglada jakby z szyi wyrastala (prawa jego ale ta po lewej na rysunku) a lewa lekko wycieniowac bo sie z cialem zlewa... co do grubosci to w zamiarze nie mialy byc okregle tylko owalne dlatego dlatego przy tym ukladzie jedna wyglada na grubsza a druga na chudsza (to tylko moje tlumaczenie ;-p)... thx za uwagi... _________________________________ juz zrobilem lapy zeby lepiej wygladaly ale wersje poprawiona zamieszcze jak dorobie cos jeszcze (nie bede co \"kreske\" wrzucal aktualizacji)
Napisano 1 Luty 200421 l Autor poniewaz w najblizszym czasie (do srody/czwartku) pewnie nie dam rady zrobic nic wiecej wiec wrzucam to co do tej pory udalo mi sie wyskrobac... _________________________________ czekam na krytyke... _________________________________ pytanko: jak usunac z posta zalacznik nie kasujac calej wiadomosci... _________________________________
Napisano 1 Luty 200421 l tamkie to płaskei wszystko tło w ogole nei ma perspektywy, chumry, [powinno być tez jakieś urozmajicenie w tonacji, ciepłe kolory zmieszane z zimnymi albo coś w tym stylu
Napisano 2 Luty 200421 l Autor dzisiaj napewno juz nic nie zrobie bo musze sie uczyc do jutrzejszego egzaminku ;-(... postaram sie troche urozmaicic tonacje... chmurki juz zmienilem ale i tak beda (czesciowo) przykryte przez gory albo jakis las... moze dlatego ze nie ma jeszcze cieni i podloza wyglada tak plasko... czekam na dalsze sugestie odnosnie tego co mam zmienic w tym co do tej pory zrobilem zeby (chociaz troche) lepiej wygladalo...
Napisano 4 Luty 200421 l Autor im dluzej patrze na te prace i im wiecej do niej dorabiam tym mniej mi sie podoba... chyba jeszcze sporo cwiczenie przedemna ;-(... ale kto powiedzial ze poczatki sa latwe ;-(... no jedyny plus ze w tym tygodniu pewnie bede mial maxa i zaczne sie uczyc pomalutku 3D... narazie wrzucam jednak nowe rozplanowanie... kolorki teraz sa juz chyba przyjemniejsze... oczywiscie trawa bedzie miala bardziej \"soczysta\" zielen itd (jesli uda mi sie skonczyc)...
Napisano 4 Luty 200421 l Skończ najpier smoka ,potem tło... Poza tym oświetlenie nie pasuje... i smoczek wydaje sietaki malutki..jak piesek na spacerku-brakuje tylko smyczy:P
Napisano 9 Luty 200421 l ajjjjjjjj oby niewyszla kicha smok jest bardziej pluszowy niz grozny rozumiem ze jakbys chciacl zrobic cos pluszowego wybral bys misia : ) pozatym smoku lamie sie prawa konczyna wiec ratuj go pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200421 l ja tam proponuję zrobić sobie takie ogólne rozmieszczenie kolorystyczne, a dopiero brać sie za szczegóły Giorgione