cyb Napisano 13 Listopad 2002 Napisano 13 Listopad 2002 w zasadzie chciałem tylko pokazać co da się uzyskać w starym scanline (max 2.5) Zwracam uwagę na rozmyte odbicia na podłodze. AMD K6 166 32 MB RAM S3VIRGE(czy jako¶ tak) POZDRAWIAM i czekam na uwagi CYB
Bacry Napisano 14 Listopad 2002 Napisano 14 Listopad 2002 Oj Cyb, gdyby¶ ty wiedział, jak by to wygl±dało gdyby¶ wł±czył GI i zrenderował to w Vray\'u albo FR, b±dĽ też Brasilu. Zobaczył być co to znaczy cienie powierzchniowe, albo wielokrotne odbicie ¶wiatła. Chociaż twój sprzęt:) mógł by to męczyć całymi dniami. Nie chcę nic ujmować twojej wizualizacji, ale uwież mi. Zakamarki pokoju o¶wietlone ¶wiatłem dyfuzyjnym odbitym od innych powierzchni stopniowo zmniejszaj±ce swoj± intensywno¶ć to co¶ niesamowitego:D
KLICEK Napisano 17 Listopad 2002 Napisano 17 Listopad 2002 witam!! Tak becry ale my mowimy o standardzie :P i tak niezly efekt :-) a przeciez fr albo vray o brazilu juz nie wspomnie nie dozucaja za darmo do pudelka od maxa pff to znaczy na bazarze :P A meczac standarda jeszcze mozna cos wydusic i to jest na to dobrym przykladem :-) oczywiscie mowiac o maxie 2.5 :P
cyb Napisano 17 Listopad 2002 Autor Napisano 17 Listopad 2002 Chciałbym zwrócić uwagę, na to, że obiekty użyte wscenie są naprawdę proste z uwagi na sprzęt na którym to robiłem. Na zrobienie tego miałem tydzień. W tym czasie nawet jedna klatka z GI by się nie przerenderowała na takim sprzęcie. Nawet z Vrayem. Pozdrawiam
Bacry Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Nie można tak podchodzić do sprarwy. Zły silnik, ale jak na to to i tak efekty są niezłe. Uwież mi, że wiele robiłem i robię za pomocą scanline. I można uzyskać lepsze efekty:). Po pierwsze musisz użyć zanikania światła wraz z odległością:) A u ciebie wygląda jakbyś użył jednego źródła i dużego ambienta:). Może to tylko moje wrażenie. I zmniejsz rozdzielczość:) Nie sztuka robić wielkich renderingów, jak jest mało szczegółów:) To tyle co miałem do powiedzenia na ten temat:) Mam nadzieję, że nie byłem za ostry:) Pozdrawiam Bacry
cyb Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 Ja się wcale nie obrażam. Pracki powstały ok. 4-5 lat temu. Wtedy miałem taki a nie inny sprzęt. Co do \"decay\" to klientowi się nie podobało bo miało być widać, że pomieszczenie jest jasne i kolorowe. A rozdzielczość miała być do druku więc musiało być duże. Postaram się zmienić rozdzielczość aby było widać wszystko. I oczywiście da się wycisnąć więcej ze scanline\'a Jeszcze raz pozdrawiam. PS: Bacry pokaż coś swojego Ten post miał tylko pokazać, że scanline nie jest taki zły.
Bacry Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Może byłem za ostry. Co do światła to cię rozumiem:) Ostatnio robiłem kuchnie. I niestety. Podstawowy zarzut to szarość. Więc miało być kolorowo:) Nie ma się co denerwować. A co do moich pracek to przejdź do wipa albo bitwy. Zobacz mojego avatara. Nie jestem żadną wyrocznią. Wiem, że scanline nie jest szczytem mażeń. Ale w związku z brakiem mocy przerobowej procesora nie mogę sobie pozwolić na GI (zwłaszcza w animacjach, a te najbardziej mnie pociągają), więc i tak robię w scanline.
cyb Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 Zmieniłem rozdziałkę obrazków. I dodaję kilka nowych. Druga wersja kuchni: Scenka podwodna: I kilka renderów z hotelu, cienie tylko z lampionów ściennych. To była dłuższa animka i za mało czasu na cienie. Fragmenty można zobaczyć tutaj: small.avi A to te rendery: Ten jest strasznie zółty :( ale dodałem Jeszcze raz pozdrawiam
Gość Indorek Napisano 30 Listopad 2002 Napisano 30 Listopad 2002 Hej, ta druga wersja kuchni jest już fajna. Tak naprawdę to ja robię gorsze nisz Twoja kuchnia w pierwszym wykonaniu ;) Pozdrawiam
Gość User190 Napisano 24 Grudzień 2002 Napisano 24 Grudzień 2002 Napiszę tylko jedno... podziwiam za cierpliwość. Sam do niedawna miałem podobny sprzęt i po prostu nie wytrzymywałem, gdy rendery dochodziły do 30h.
Gość MiG29 Napisano 3 Luty 2003 Napisano 3 Luty 2003 ja caly czas uzywam w robocie scanline i lubie ten szybki rendererek :):cool:
Darthapul Napisano 21 Luty 2003 Napisano 21 Luty 2003 Scanline do Maxa 5 jest juz calkiemcalkiem. Testowalem GI maxowe i tez jest niezle.
Rekomendowane odpowiedzi