Napisano 24 Maj 200816 l Witam ponownie!. Morrdowałem się z tym strasznie długo, ale jakoś sobie poradziłem. Zrobiłem swoją !pierwsza! wizualizacje.. Licze z Waszej strony na jakieś rady, wskazówki itp itd:D.. Aha. Czas renderingu to ponad 4 godziny. To chyba troszke za dużo jak na tak prostą w modelach scene? 3dmax + V-ray 1.50 P.S. To są naprawde moje początki w maxie, więc prosze o wyrozumiałość :) Pozdrawiam i zapraszam do komentowania! :)
Napisano 24 Maj 200816 l Moim skromnym zdaniem wszystko się za bardzo odbija, ja rozumiem że podłoga może być wypucowana i tak samo szafki ale to jest już trochę przesada. Trochę wkurza również powtarzalność textur na szafie po prawej i szafkach w biurku. Trochę mało tu również takich ,,pokojowych" klamotów, jakieś książki by się przydały i inne pierdółki. O renderingu nic nie powiem bo się nie znam. :)
Napisano 24 Maj 200816 l Autor Zdaje sobie z tego sprawę, że błędów jest tu co nie miara ;d. Ale na początek nie dałem rady nic innego wyczarować:D.. A co do tych odbić... nie wiem jeszcze jakie "wartości" co dają... myśle, że z czasem to zrozumie:)
Napisano 24 Maj 200816 l Zgadzam się z QbisieQ. To na ścianie to krew czy taka tapeta?:) Ogólnie ładnie. Render bardzo długi jak na takie coś:) no i ta lampka na biurku mała jakaś:) Powodzenia i wytrwałości:)
Napisano 24 Maj 200816 l nie bede powtarzal wypowiedzi tych tamtych wyzej:) ale jeszcze jedno co musze dodac to to, ze nogi od krzesla wygladaja na taaaaaaaaakie dluuuuuuuuugie... jak to sie mowi dlugie az do ziemii...:P:P:P
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Dzięki za uwagi. Jak będę miał tylko czas to ponaprawiam te teksury i wzbogace scene o jakies "klamoty" :)
Napisano 25 Maj 200816 l Autor iii to nie ma wyglądać jak krew:P. Poprostu "tak się zrobiło" - też poprawie. A co do tego czasu renderingu. Co można zrobić, żeby go jakoś skrócić?
Napisano 25 Maj 200816 l Na renderingu jako takim się za bardzo nie znam ale czas w jakim się renderują sceny zależy w znacznej większości od użytego światła oraz jego ustawień no i od kompa na jakim scena jest renderowana (przynajmniej przy prostych scenach bez miliarda poly :P ) więc proponowałbym pogrzebać w ustawieniach światła, no chyba że sobie nowego kompa na tą okazję walniesz :p
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Ahha. No dzięki. Niestety, a może i stety na nowego kompa mnie nie stać, więc pobawie się z tymi światłami :)
Napisano 25 Maj 200816 l Poczytaj również jakieś tutki o ustawieniach rendera. na pewno byś coś tam ciekawego znalazł, lecz nie wiem gdzie takie coś dokładnie możesz znaleźć, więc szukaj:)
Napisano 25 Maj 200816 l dlaczego jedna z szuflad po lewej jest wysunieta? tak ma byc ? fajnie ta sciana wyszla.... ale usunal bym te roslinki ze srodka polek na scianie, ew. dal je 'pietro' wyzej a w te polki cos powkladal, jakies zeszyty czy kubek z dlugopisami, albo jakies cos :-) l poza tym jak juz mowili lampka jakas nie w wymiarze.... i zabolalo mnie jedno, odrazu mi sie to w oczy rzucilo, barwy polskiej flagi uzywasz za obrus !?! szkoda slow.... Edytowane 25 Maj 200816 l przez k_gabra
Napisano 25 Maj 200816 l Autor Ta szuflada właśnie tak ma wyglądać, jak wysunięta ;) barwy polskiej flagi uzywasz za obrus !?! szkoda slow.... To jest nakrycie na klawisze. Większą zbrodnie narodową bym popełnił, jeśli szafe pokazałbym w biało - czerwonych kolorach ;-) Edytowane 25 Maj 200816 l przez KrZyHu
Napisano 29 Maj 200816 l Mi się podoba, ale ja jestem lamuch i się nie znam :P Jesteś z Kolbuszowej? To niedaleko mnie :)
Napisano 29 Maj 200816 l Poczytaj również jakieś tutki o ustawieniach rendera. na pewno byś coś tam ciekawego znalazł, lecz nie wiem gdzie takie coś dokładnie możesz znaleźć, więc szukaj:) Maine popdpisen :P
Napisano 30 Maj 200816 l Autor Gwoli wyjaśnienia. Projekt nie umarł:D. Nie mam teraz dużo wolnego czasu, żeby nad nim posiedzieć, ale kiedy moge to tam coś dłubie... Tak więc w przyszłym tygodniu pokaże update'a :-) P.S. Mr.J. Taak, jestem z Kolbuszowej już prawie 17 wiosenek:). A Ty?, czyżby Rzeszów? P.S#2. Temporal, dzięki zaaaa... podpis heh:D:)
Napisano 2 Czerwiec 200816 l Autor A no fakt, blisko:D. Byłem w Dębicy 2 razy chyba ;), na koncercie:)
Napisano 3 Czerwiec 200816 l Autor Ojj.. coś mi się zdaje, że nie dokończe już tej pracy;/. Wymodelowalem reszte obiektów, nałożyłem teksturki i chcę zająć się swiatłami. Ale jak włącze scene i proboje cos zmienić, albo nawet kliknąć, to max wywala mi jakiś błąd, że scena zostanie teraz zamknięta i czy chce zachować autobacka... ;/ !Help!