wogrodnik Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) Witam:) w chwili wolnego czasu (którego niestety nie posiadam zbyt wiele) wymajstrowałem sobie taką oto sziszę:) chciałbym zrobić by ten renderek nabrał choć trochę fotorealistyczności aczkolwiek jak widać mam z tym bardzo duże problemy. Poniżej dodaję screen studia oraz render "końcowy"... proszę o pomoc i komentarze:) Edytowane 3 Czerwiec 2008 przez wogrodnik update
wogrodnik Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 (edytowane) żadnych komentarzy... aż tak beznadziejnie?!;/ oto kilka renderków w różnych barwach... czekam na wskazówki i opinie:) Edytowane 3 Czerwiec 2008 przez wogrodnik upda
Ania Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Szisze to złoooo Materiał nie jest zbyt dobry, chodzi mi o ten szary, nie wiadomo czy to szkło czy jakiś chrom. Brakuje jakiejś fajnej mapki hdr na odbicia, odbija się tylko szare tło. Niepotrzebnie w pierwszym poście dawałeś screen z całego maxa, skoro model widać w sumie tylko w okienku perspective.
Neiraa Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Wąż kanciasty. A to co jest metalowe to bym lekko zblurowała, jakiś brush delikatny czy co, bo za sterylne toto. No i chyba trzebaby popracować nad oświetleniem, bo te ostre cienie zabijają realizm :] Ta zielona fajna :DD
wogrodnik Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 Witam. Dzięki za wskazówki:) już mówię co zmieniłem:) przede wszystkim wybrałem jedną sziszę nad którą będę kontynuował pracę. Wybrałem akurat tą ponieważ te barwy są wg. mnie najbardziej realistyczne (inaczej:) najmniej nierealistyczne:P). Zmieniłem materiał chromu oraz dodałem odbicia jak podpowiedziała Ania. Rewelacji może nie ma ale zrobiłem to najlepiej jak potrafiłem:) Wąż jest juz okrąglutki;] a cienie nie są już ostre... nie za bardzo wiedziałem w jaki sposób mógłbym je poprawić więc po prostu zmniejszyłem ich nasycenie:) czekam na dalsze wskazówki i opinie:)
Temporal Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 cienie nadal sa ostre tylko jasniejsze... materialy nadal leza i czekaja na lepsze czasy, zamiast fake'a w postaci speculara polecilbym reflecta
malyboa Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) Kupiem taką samą mojej dziewczynie na urodziny ... ale to co nie jest w tamtej shishy chromem jest zielonym szkłem (oprócz rurki) a u Ciebie jakeis tkaie dziwne choc sam model idealnie odwzorowany ... To materiałki jakos srednie ... Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez malyboa
Rekomendowane odpowiedzi