Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam:) w chwili wolnego czasu (którego niestety nie posiadam zbyt wiele) wymajstrowałem sobie taką oto sziszę:) chciałbym zrobić by ten renderek nabrał choć trochę fotorealistyczności aczkolwiek jak widać mam z tym bardzo duże problemy. Poniżej dodaję screen studia oraz render "końcowy"... proszę o pomoc i komentarze:)

20e52c06c0c67e20.jpg

Edytowane przez wogrodnik
update

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

żadnych komentarzy... aż tak beznadziejnie?!;/ oto kilka renderków w różnych barwach... czekam na wskazówki i opinie:)

3d0949c9162a3cad.jpg

5e2a9daf6cdd76bd.jpg

cfc59fa7be3c3992.jpg

Edytowane przez wogrodnik
upda

Napisano

Szisze to złoooo

Materiał nie jest zbyt dobry, chodzi mi o ten szary, nie wiadomo czy to szkło czy jakiś chrom. Brakuje jakiejś fajnej mapki hdr na odbicia, odbija się tylko szare tło.

Niepotrzebnie w pierwszym poście dawałeś screen z całego maxa, skoro model widać w sumie tylko w okienku perspective.

Napisano

Wąż kanciasty. A to co jest metalowe to bym lekko zblurowała, jakiś brush delikatny czy co, bo za sterylne toto. No i chyba trzebaby popracować nad oświetleniem, bo te ostre cienie zabijają realizm :]

Ta zielona fajna :DD

Napisano
  • Autor

Witam. Dzięki za wskazówki:) już mówię co zmieniłem:) przede wszystkim wybrałem jedną sziszę nad którą będę kontynuował pracę. Wybrałem akurat tą ponieważ te barwy są wg. mnie najbardziej realistyczne (inaczej:) najmniej nierealistyczne:P). Zmieniłem materiał chromu oraz dodałem odbicia jak podpowiedziała Ania. Rewelacji może nie ma ale zrobiłem to najlepiej jak potrafiłem:) Wąż jest juz okrąglutki;] a cienie nie są już ostre... nie za bardzo wiedziałem w jaki sposób mógłbym je poprawić więc po prostu zmniejszyłem ich nasycenie:) czekam na dalsze wskazówki i opinie:)

9618724d73551a0c.jpg

Napisano

cienie nadal sa ostre tylko jasniejsze... materialy nadal leza i czekaja na lepsze czasy, zamiast fake'a w postaci speculara polecilbym reflecta

Napisano

Kupiem taką samą mojej dziewczynie na urodziny ... ale to co nie jest w tamtej shishy chromem jest zielonym szkłem (oprócz rurki) a u Ciebie jakeis tkaie dziwne choc sam model idealnie odwzorowany ... To materiałki jakos srednie ...

Edytowane przez malyboa