palmer Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Witam ... mam problem z uzyskaniem dobrej jakosci renderu przy exportowaniu panoramy Po wybraniu z menu rendering-panorama exporter-render ustawiam output size na 640x480 nastepnie wskazuje miejsce gdzie ma byc zapisany plik .mov wybieram setup - comression type Motion JPEG A compressor quality Best ... i niestety wychodzi bardzo kiepskiej jakosc panorama :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Hmm.. moge sie mylic, strasznie dawno nie exportowalem do panoramy. Ale 640x480? toz to malenstwo jesli na tej wielkosci obrazka ma sie zmiescic widok ze wszystkich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2008 mirach ... racja - okazuje sie ze 640x480 to wielkosc calej panoramy a nie "okienka" w ktorym bede ja ogladal. Wlasnie zmieniam rozdzielczosc - tylko znow mam zasadzke - zniklela mi opcja wyboru kompresji Motion JPEG A... eech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2008 co moze byc przyczyna takiego wyswietlania panoramy w przegladarce ?? W oknie podgladuw programu 3dsmax wszystko dziala ok - gdy wlacze przez ff lub ie dostaje cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Takie coś dzieje się, gdy kamerze ustawisz FOV większy niz 45 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi