Napisano 4 Czerwiec 200816 l Witam ... mam problem z uzyskaniem dobrej jakosci renderu przy exportowaniu panoramy Po wybraniu z menu rendering-panorama exporter-render ustawiam output size na 640x480 nastepnie wskazuje miejsce gdzie ma byc zapisany plik .mov wybieram setup - comression type Motion JPEG A compressor quality Best ... i niestety wychodzi bardzo kiepskiej jakosc panorama :(
Napisano 4 Czerwiec 200816 l Hmm.. moge sie mylic, strasznie dawno nie exportowalem do panoramy. Ale 640x480? toz to malenstwo jesli na tej wielkosci obrazka ma sie zmiescic widok ze wszystkich stron.
Napisano 4 Czerwiec 200816 l Autor mirach ... racja - okazuje sie ze 640x480 to wielkosc calej panoramy a nie "okienka" w ktorym bede ja ogladal. Wlasnie zmieniam rozdzielczosc - tylko znow mam zasadzke - zniklela mi opcja wyboru kompresji Motion JPEG A... eech
Napisano 4 Czerwiec 200816 l Autor co moze byc przyczyna takiego wyswietlania panoramy w przegladarce ?? W oknie podgladuw programu 3dsmax wszystko dziala ok - gdy wlacze przez ff lub ie dostaje cos takiego