kilof Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 Witam! Jest to mój pierwszy model w ogóle i zamierzam się na nim czegoś nauczyć :) narazie mało no i już problem na początku :/ zupełnie nie wiem jak pozbyć sie tego trójkąta który robi takie wybrzuszenie :E
Bubu Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 Namieszales ostro w siatce ;) Zrobilbym to tak
Bielo^ Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 Tak jeszcze dodam: ty nie tylko masz się pozbywać trójkątów, ale także płaszczyzn które mają więcej niż 4 krawędzie (pięciokąty, sześciokąty itd.). Pozdrawiam, czekam na upy.
kilof Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 Jakoś poszło :) Co do trójkatów i pięcia kątów to wiem.., pięciokątów to sie nie boje ale trójkąty czasem trudno eliminować :D
ReflectVision Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Tak jeszcze dodam: ty nie tylko masz się pozbywać trójkątów, ale także płaszczyzn które mają więcej niż 4 krawędzie (pięciokąty, sześciokąty itd.). Pozdrawiam, czekam na upy. sic* ze tak powiem g** prawda ;), zyjecie jeszcze czasami kiedy wpajali takie informacje :) trojkaty i 5-kary sa dobre, tylko trzeba umiec z nich korzystac
kilof Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 sic* ze tak powiem g** prawda ;), zyjecie jeszcze czasami kiedy wpajali takie informacje :) trojkaty i 5-kary sa dobre, tylko trzeba umiec z nich korzystac No ale jak mam właśnie takie trójkąty to robi sie gnój :P
Bielo^ Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Reflect, nie mogę sobie wyobrazić jak trójkąty po smoothie mogą wpływać dobrze. Może opisz w jakich momentach trójkąty są potrzebne, na pewno by mi (i nie tylko mi) się to przydało, bo zawsze jak je mam to jest tak jak być nie powinno, różne babole wychodzą.
ReflectVision Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 trojkaty glownie na zakonczeniach roznych ostrych przejsc na samochodow , pięciokąty na przejsciach :) za niedlugo do galerii wrzuce jakis wozik z siatką to podpatrzycie ze inne niz 4-katy nie sa zle kilof - a Ty poprostu polacz te 2 wertexy ktore pokazalem na ponizszym obrazku i pozamiatane (do Bubu, chlopie przespij sie :D po co utrudniasz :) :*)
kilof Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 trojkaty glownie na zakonczeniach roznych ostrych przejsc na samochodow , pięciokąty na przejsciach :) za niedlugo do galerii wrzuce jakis wozik z siatką to podpatrzycie ze inne niz 4-katy nie sa zle kilof - a Ty poprostu polacz te 2 wertexy ktore pokazalem na ponizszym obrazku i pozamiatane (do Bubu, chlopie przespij sie :D po co utrudniasz :) :*) Zrobiłem taj jak Bubu pokazał i wyszło OK ;) no ok jak bym połączył te 2 wertexy to nie było by żadnego buga po nałożeniu smooth'a ?
Bielo^ Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Nie byłoby bugów, bo byłyby same czworokąty, ewentualnie mogłoby być troszeczkę krzywo, dlatego Bubu dał tam cuta (aby uwydatnić kształt).
Bubu Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Zrobiłem taj jak Bubu pokazał i wyszło OK ;) Ucz sie od mistra Reflect xD ;) A cutniete po to by wypkraglic to, bo nie wiem jak to wyglada w realu ot tyle ;]
Rekomendowane odpowiedzi