Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałbym kupić nową kamerę cyfrową ale taką, żeby jakość filmowanego materiału pozwalała w ujęciach z efektami na użycie blueboxu, czyli niebieski ekran i (lub) matchmoving'u, czyli rozstawione markery bądź też i nie. Nie wiem czy ma to znaczenie, czy też już każda cyfrówka pozwala na takie eksperymenty? Jakich kamer używacie do takich ujęć?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Canon HV20 ma calkiem fajna charakterystyke obrazu i jakosc obrazu jest bardzo dobra.

Napisano
  • Autor

No właśnie zapomniałem dodać - przy niewielkim budżecie (1300-2000PLN). Chyba że sobie będę odkładać co miesiąc, przez rok, ale jeśli to możliwe chciałbym coś jeszcze w tym roku skręcić:D

Napisano

Master Kiełbaster

Sugerowałbym czytanie ze zrozumieniem. :)

Poza tym $8500 za ten obiektyw to jest bardzo dobra cena jak na prezentowaną jakość. Nie są to szkła Cooke'a, ale też nie jest to $70,000. :) No i weź pod uwagę, że te akcesoria tyczą się RED One (a w przyszłości Epic), a to jest profesjonalna kamera filmowa - i te $35,000 które wyjdą za cały zestaw to i tak jest doskonały stosunek cena/jakość.

A Scarlet która zasugerowałem, nie wymaga ich, bo z definicji jest to mała, przenośna kamera.