Napisano 14 Czerwiec 200816 l Hmmm moze to banalne ale jakos nie moglem do tego dojsc. Chodzi mi o cos takiego jak jest w projection master gdzie moge sobie ustalic sposob dzialania pedzla i jego odstepy. Jak takie cos zrobic dla malowania poza projection? Nigdzie wtedy nie ma do wyboru parametro pedzla a jak maly brushem zaczne skrobac to zaczyna przerywac chyba ze bede sobie powolutku mycha jezdzil :/ A i uzywam Zbrusha 2 bo z tego co wiem w trojce podobno zmiany w interfejsie sa.
Napisano 14 Czerwiec 200816 l Zmiany w interface są ale żadnego problemu z przejściem nie powinieneś mieć. W Zbrushu 3 masz nowe pędzle w których problem przerywania znika a dla np standard brusha w menu stroke ustawiasz mouse avg na więcej(może to też jest w zb2?) i pędzel mniej przerywa. Jest też lazy mouse i tam w ogóle nie ma przerywania.
Napisano 15 Czerwiec 200816 l Autor ale wlasnie o to chodzi ze stroke jest aktywne tylko podczas projectiom master wiec to troche bezsens chyba ze gdzies indziej da sie ustawic stroke'a dla pedzlowania poza pm ale ja szukalem i sie nie doszukalem tego w zb2 :/
Napisano 15 Czerwiec 200816 l Sprawdziłem i rzeczywiście w zb2 tylko w pm stroke jest aktywne czyli nie pozostaje Ci nic innego jak przejście na o niebo lepszego zb3. Upgrade z zb2 do 3 jest chyba darmowy.