Temporal Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Hmmm moze to banalne ale jakos nie moglem do tego dojsc. Chodzi mi o cos takiego jak jest w projection master gdzie moge sobie ustalic sposob dzialania pedzla i jego odstepy. Jak takie cos zrobic dla malowania poza projection? Nigdzie wtedy nie ma do wyboru parametro pedzla a jak maly brushem zaczne skrobac to zaczyna przerywac chyba ze bede sobie powolutku mycha jezdzil :/ A i uzywam Zbrusha 2 bo z tego co wiem w trojce podobno zmiany w interfejsie sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomala Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Zmiany w interface są ale żadnego problemu z przejściem nie powinieneś mieć. W Zbrushu 3 masz nowe pędzle w których problem przerywania znika a dla np standard brusha w menu stroke ustawiasz mouse avg na więcej(może to też jest w zb2?) i pędzel mniej przerywa. Jest też lazy mouse i tam w ogóle nie ma przerywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporal Posted June 15, 2008 Author Share Posted June 15, 2008 ale wlasnie o to chodzi ze stroke jest aktywne tylko podczas projectiom master wiec to troche bezsens chyba ze gdzies indziej da sie ustawic stroke'a dla pedzlowania poza pm ale ja szukalem i sie nie doszukalem tego w zb2 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomala Posted June 15, 2008 Share Posted June 15, 2008 Sprawdziłem i rzeczywiście w zb2 tylko w pm stroke jest aktywne czyli nie pozostaje Ci nic innego jak przejście na o niebo lepszego zb3. Upgrade z zb2 do 3 jest chyba darmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts