Napisano 20 Czerwiec 200816 l Witam Mam problem z wymodelowaniem piór feniksa do animacji, a sam model jego już mam. Na początku myślałem żeby to zrobić nakładając modyfikator "hair & fur" a potem jakiś modyfikator do ognia np FumeFX ale niestety nie wychodzi mi to. Jak mogę zrobić efektywne palące się pióra do animacji feniksa bo już nie wiem co zrobić. Pozdrawiam.
Napisano 21 Czerwiec 200816 l nie łatwiej w postprodukcji..? rozświetl skrzydła pomarańczowym światłem, w AfterEffects MotionTrack skrzydła, dodajesz particle... i tyle..
Napisano 21 Czerwiec 200816 l ciężko ocenić bo nie pokazałeś modelu. pióra możesz zrobić naplane'ach za pomocą tekstury uzywając alfa, ewentualnie odrobine uzywając hair $ fur itp., mozna tez pod particle podpiąc planea z tekstura pióra.
Napisano 21 Czerwiec 200816 l Autor Tak wygląda model. A co do tych plane'ów to jak to dokładniej zrobić bo nie bardzo rozumiem jak to z plane'ami jest ponieważ nigdy tak się nie bawiłem ;]
Napisano 21 Czerwiec 200816 l chodzi o to ze piora rozpylasz np scatterem, particle flowem itp w postaci plane'ow. Teraz na te plany jest nalozona tekstura diffuse z piorem i w slot opacity wrzucasz wersje czarno biala tego piora gdzie tlo jest czarne a samo pioro biale. W ten sposob w krotkim czasie masz dobrze z daleka wygladajace piora. Jesli bedziesz mial zamiar robic jakies zoomy to niezbyt to sie sprawdzi bo bedzie widac ze te piora sa plaskie ale z wiekszej odleglosci bedzie wygladac w miare cool.