Damnat1on Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Mam strasznie n00bowskie pytanie... chciałbym iwedzieć jak zapisać swoją Animację np: Na Pulpit do formatu .avi?? Zrobiłem pare ciekawych prac i chciałbym je zaprezentować w Necie ,ale poprostu niewiem jak. Znalazłem coś na necie ,ale kompletnie tego nie rozumiem. Prosił bym o instrukcje step by step :) Bardzo proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukua Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Radziłbym zapisywać każdą klatkę do oddzielnego pliku graficznego *.jpg, *.tif itd, a następnie złożyć to chociażby w VirualDubie. W opcjach rendera w Time Output zaznaczasz jaki przedział ma być renderowany. I poniżej w render Output klikasz files bodajże i wybierasz gdzie i w czym ma być to zapisane tam możesz sobie wybrać od razu również avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 (edytowane) o_O mi się automatycznie w winampie odtwarza kiedy puszczam gotową animację. P.S zapomniałem dodać że robię to funkcją "Make Preview" w zakładce "Animation" Edytowane 22 Czerwiec 2008 przez Kolin101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnat1on Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 o_O mi się automatycznie w winampie odtwarza kiedy puszczam gotową animację. P.S zapomniałem dodać że robię to funkcją "Make Preview" w zakładce "Animation" Też tak na początku robiłem ,ale Film miał strasznie słabą jakość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 A wiesz że nie zauważyłem ale to pewnie dlatego że nigdy ich nie oglądałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 make preview jak sama nazwa mowi jest do podgladu a finalnie renderuje sie tak jak napisal kukua. Ja polecam renderowac do pojedynczych klatek no ale jesli masz rendernac cos krotkiego i nie chce ci sie bawic to odbiedy mozesz odrazu rendernac do avika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Render do klatek (np. png, raczej nie jpg) i skład sekwencji w VirtualDub. DO duba tutków na sieci jest pełno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnat1on Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2008 A mógłbym Step by Step :)? Bardzo błagam. jestem w tym zielony ,a jest mi potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 no skoro Błagasz... to musi być ważne...:) pozdrawiam. P.S. Próbuj czasem użyć opcji "user reference" w menu "Help"... sorry za błędy... nie mam literki "ś" np. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damnat1on Napisano 5 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2008 Najlepszy Tutek jaki w życiu widziałem... Dzięki koleś że poświęciłes dla mnie czas. Wszystko krok po kroku dzięki stary :P Wiem że nic nie znacze ,ale masz u mnie plusa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 [...]dzięki stary :P [...] od razu poczułem się młodo...:) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi