Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam pytanie odnośnie animacji twarzy-za pomocą jakich narzędzi najłatwiej jest animowac twarz w 3D maxie?Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najprościej połączyć morfing z kosteczkami.

Tworzysz kilka modeli mordki, różne miny, które będą potem wykożystywane w morfingu. Dodatkowo tworzysz kilka punktów.. na brwiach, na policzkach itp, za które będziesz mógł później łapać i deformować nimi twarz. Te "punkty" (kości), podpinasz pod geometrię twarzy modyfikatorem Skin i jazda! ;)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź i też pozdrawiam. A tak swoją drogą PIKSAR ,naprawdę programujesz roboty? Bo ja i koledzy próbujemy nauczyć się języka C żeby programować mikrokontrolery, ale nie wychodzi nam to za dobrze.Jak tak jest to napisz ile bierzesz za zaprogramowanie robota.Jeszcze raz pozdrawiam.

Podoba mi się pomysł z morfingiem,widziałem to nawet w jakimś tutorialu video na you tubie, ale jest trochę niejasny i jakość filmu do niczego. Czy mógłby ktoś dogłębniej wytłumaczyć jak to z tymi punktami(kośćmi).Mordki mogę zrobić z różnymi minami, ale dalej trochę nie rozumiem. Jak ktoś może to bardzo proszę o odpowiedź.

I czy jest do tego potrzebny ten plugin face studio?

Edytowane przez Markus King