Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Problem polega na tym ze wszelkie buttony nie reaguja dopoki nastapi klikniecie gdzies w dokumencie flasha. Film jest zamieszczony w dokumencie html plus css. Problem jest w Operze, w IE wydaje sie byc ok, w Firefoxie nie sprawdzalem.

Przy okazji jest tu sposob na wycentrowanie strony w poziomie i w pionie.

Micha� "Gomez" Godlewski :: Portfolio

</pre>
<table>

</table>
<br><br><

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzieki ale to nie to. Sprawdzilem wlasnie w Firefoxie i nie ma takiego problemu, IE rowniez nie ma tylko Opera wiec problem nie tkwi w filmie tylko w przegladarce lub kodzie html i css strony. Duzy problem to moze nie jest ale chcialbym zeby wszystko smigalo jak nalezy.

Napisano

dookola filmu flash jest taka jakby rama?? Jezeli klikniesz na obszar swf'a wtedy znika i film normlanie dziala???

Moja rada:

w head

Tekst alternatywnt jak nie ma swf

var so = new SWFObject("SWF.swf", "menu", "195", "270", "8", "#102129");so.write("animacja");

Plik *.js ---> Klik

Napisz czy pomoglo, jak tak to serduszko ;P

Edytowane przez zgred

Napisano

"nazwa: kliknij aby aktywować i używać tej kontrolki."...?? -taki komunikat jest w Operze.

zawsze się zastanawiałem jak zrobić aby flash był "aktywny" w nowootwartym oknie. - używam Opery i na większości stron flash jest nieaktywny do momentu kliknięcia.

jeśli skrypt zadziała to dam serducho.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

zgred88 - ramy nie ma ale poza tym tak wlasnie jest. To wszystko wkleic w head? Jesli tak to nie dziala. Jesli ta druga czesc mam wkleic w body to nie wiem gdzie. Gdybys mogl mi lopatologicznie wytlumaczyc bylbym wdzieczny :)

Jak klikam na skrypt to wyskakuje

jseo0.jpg

sly - tego komunikatu nie widzialem, nie zwrocilem tez uwagi ze na wszystkich stronach jest tak samo. Dobrze wiedziec, dzieki.

Kalais - i lokalnie i w sieci :|

Napisano

skrypt musi zadzialac.

Przykladowa najprostsza struktura strony z wykorzystaniem tego skryptu:

Untitled-2

Tekst alternatywny jak nie ma swf

var so = new SWFObject("bez.swf", "menu", "195", "270", "8", "#102129");so.write("animacja");

Gomez jezeli juz chcesz sprawdzic zawartosc *.js'a to notatnikiem...