Gomez Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam. Problem polega na tym ze wszelkie buttony nie reaguja dopoki nastapi klikniecie gdzies w dokumencie flasha. Film jest zamieszczony w dokumencie html plus css. Problem jest w Operze, w IE wydaje sie byc ok, w Firefoxie nie sprawdzalem. Przy okazji jest tu sposob na wycentrowanie strony w poziomie i w pionie. Micha� "Gomez" Godlewski :: Portfolio </pre> <table> </table> <br><br><
Knysha Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 Sprawdz klatki we Flashu - moze masz gdzies stop();
Gomez Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Napisano 23 Czerwiec 2008 Dzieki ale to nie to. Sprawdzilem wlasnie w Firefoxie i nie ma takiego problemu, IE rowniez nie ma tylko Opera wiec problem nie tkwi w filmie tylko w przegladarce lub kodzie html i css strony. Duzy problem to moze nie jest ale chcialbym zeby wszystko smigalo jak nalezy.
zgred Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 (edytowane) dookola filmu flash jest taka jakby rama?? Jezeli klikniesz na obszar swf'a wtedy znika i film normlanie dziala??? Moja rada: w head Tekst alternatywnt jak nie ma swf var so = new SWFObject("SWF.swf", "menu", "195", "270", "8", "#102129");so.write("animacja"); Plik *.js ---> Klik Napisz czy pomoglo, jak tak to serduszko ;P Edytowane 24 Czerwiec 2008 przez zgred
sly Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 "nazwa: kliknij aby aktywować i używać tej kontrolki."...?? -taki komunikat jest w Operze. zawsze się zastanawiałem jak zrobić aby flash był "aktywny" w nowootwartym oknie. - używam Opery i na większości stron flash jest nieaktywny do momentu kliknięcia. jeśli skrypt zadziała to dam serducho. pozdrawiam
Kalais Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 a dzieje sie to na dysku lokalnym, czy w sieci? flash czasem nie chce sie odpalac z dysku, ze wzgledu na zabezpieczenia, trzeba mu zdefiniowac sciezki na dysku, ktore sa bezpieczne. w sieci natomiast wszystko jest cacy. http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager04.html to taki strzal, ale moze w tym twki problem
Gomez Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 zgred88 - ramy nie ma ale poza tym tak wlasnie jest. To wszystko wkleic w head? Jesli tak to nie dziala. Jesli ta druga czesc mam wkleic w body to nie wiem gdzie. Gdybys mogl mi lopatologicznie wytlumaczyc bylbym wdzieczny :) Jak klikam na skrypt to wyskakuje sly - tego komunikatu nie widzialem, nie zwrocilem tez uwagi ze na wszystkich stronach jest tak samo. Dobrze wiedziec, dzieki. Kalais - i lokalnie i w sieci :|
zgred Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 skrypt musi zadzialac. Przykladowa najprostsza struktura strony z wykorzystaniem tego skryptu: Untitled-2 Tekst alternatywny jak nie ma swf var so = new SWFObject("bez.swf", "menu", "195", "270", "8", "#102129");so.write("animacja"); Gomez jezeli juz chcesz sprawdzic zawartosc *.js'a to notatnikiem...
Rekomendowane odpowiedzi