miron27 Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Postaram sie wszystko dobrze wytłumaczyc ale do rzeczy - moje pytanie jest takie jak wykonac trawe taka jak w grach tzn (moja improwizacja ) na plana nalozona jest tekstura w ktorej widac tylko zdzbla - ma ktos moze jakies dokladniejsze informacje na ten temat . (soft 3ds max 2009) prosze o odpowiedz jak takie cos wykonac (step by step ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 a to czasem nie zalezy od silnika gry niz od maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron27 Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 wlasnie tego nie wiem ale dzieki za zainteresowanie i odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Często w grach jest to rozwiązane mapką przezroczystości. Poszukaj w helpie na temat opacity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Dokladnie tak jak mowi Ania- na planee po prostu nakladasz teksture z kanalem alfa :) Zeby efekt byl ciekawszy, mozesz dodac na plajnie kilka segmentow i zanimowac jak sie porusza na wietrze :) Pozzdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 Tak ja mówią wyżej, plane + textura + alpha channel. Możesz sobie też podjerzeć jak to jest zrobione w jednej z popularnych gier np. Battlefield (którykolwiek), GTA San Andreas. Jeśli chcesz moge ci dac namiary do narzedzi którymi sobie zerkniesz w pliki. Tak wogóle trawa która robisz, chcesz umieścić w jakiejs grze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron27 Napisano 25 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2008 wlasnie dlatego ze widzialem to w grach - dokładnie to battlefield 2 - to chcialem sie dowiedziec jak to jest zrobione . Nie wiem czy umieszczanie linkow jest dozwolone ale to nie bedzie zadna reklama http://www.sppedteam.yoyo.pl --- tutaj mam zamiar uzyc umiejetnosci nowo nabytych - wielkie dzieki za informacje PS. Ania jestes swietna .... w sensie graficznym rzecz jasna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi