Napisano 29 Czerwiec 200816 l Witam!! mam 3 pytania: 1.Kiedy renderuje niektóre textury robią się białe pomimo, że w perspektywie są widoczne. 2. mam problem z kulkami w edytorze materiałów, a mianowicie mam tylko czarne pola i żadnych kulek nie widać. Wcześniej wszystko było widoczne a teraz znikło. 3. Co mam z tym zrobić?Jak zrobić odbicie w podłodze?
Napisano 29 Czerwiec 200816 l 1. a)Zobacz, czy np. światła w scenie nie są zbyt intensywne. b)A może po prostu wstawiłeś textury nie tam gdzie trzeba (w viewporcie da się z każdego kanału wyświetlić). Żeby textura wyświetlała się na obiekcie wrzuć ją do 'diffuse' w edytorze materiałów. 2.A nie włączałeś przypadkiem jakiegoś innego programu do renderowania? Niektóre z nich nie obsługują domyślnego trybu wyświetlania materiałow w edytorze - trzeba wtedy w ustawieniach 'Render... ' przejść do 'Assign renderer' i pokombinować. 3.Ale o co chodzi?:)
Napisano 29 Czerwiec 200816 l 3. Chodzi mi o to, że chcę zrobić podłoge np. kafelki i w nich mają się odbijać przedmioty, ściany itp.
Napisano 29 Czerwiec 200816 l dedek zapoznaj się z zasadami forum dot. zadawania pytań i popraw temat wątku. inaczej temat zostanie usunięty! Pozdrawiam