Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie .

Chciałem pójść na kurs projektowania w 3ds max , chciałem się zapytać jaka jest dobra szkoła w Poznaniu ? Jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o 3ds max .

Jeżeli zły dział ,proszę o przeniesienie .

Pozdrawiam serdecznie .

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 7,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja tam nie wiem... ale sądzę, że w sieci jest tyle materiałów darmowych, że może lepiej zacząć od nich skoro jesteś zielony? Choćby nawet tutoriale w zasobach max3d.pl ... wiele z nich są dla "zielonych" ... ja od nich zaczynałem ^^ ... i się opłaciło

Napisano

Nie chce być czasem źle odebrany ... ale moim zdaniem jeśli chce się naprawdę maxiorka nauczyć to http://www.google.pl wystarcza :) ... niedawno dorwałem darmową serie videtutoriali gdzie wykonawca pokazuje wiele wspaniałych rzeczy i to wszystko za free ... chyba, że Tobie chodzi o jakiś dyplom - wówczas zapomnij o mojej sugestii :)

Napisano

Huter czy ta darmowa strona to www.torrenty ?? ;P

A na poważnie zgadzam się z przedmówcami. Sam planowałem iść do jakiejś szkoły żeby się maxa nauczyć, ale z tego co się dowiedziałem szkoły w polsce nie reprezentują wysokiego poziomu. Po za tym google.pl to najlepszy nauczyciel.

Huter raczej o papier nie chodzi, bo dyplomy ukończenia kursów pojedyńczych przedmiotów nie są wysoko cenione..chodź nieukrywam że lepiej mieć to niż nic.

Napisano
  gregorjan napisał:
Huter czy ta darmowa strona to www.torrenty ?? ;P

A proszę bardzo: http://www.mr-chompers.com/tutorial/tutorial.htm ...

... ale wiem, że zartowałeś ;)

gregorjan napisał:
[...]

Huter raczej o papier nie chodzi, bo dyplomy ukończenia kursów pojedyńczych przedmiotów nie są wysoko cenione..chodź nieukrywam że lepiej mieć to niż nic.

A to czy o papier chodzi czy nie to wie tylko autor topicu ;) ...

Ja swoją drogą przytocze pewną historie ... w firmie gdzie pracuje pojawił się praktykant, który niby nauczył się maxa i miał tam jakiś świstek (już nie pamiętam jaki) ... no to go przed maxiorem postawiłem i kazałem mu coś wymodelować ... następnego dnia dostałem jego modele ... patrze na modele ... patrze na niego ... on patrzy na mnie ... patrzymy na siebie ... uśmiechnałem się i kazałem mu sprzątać regał ...

Napisano
  • Autor

Papierek ,hmmm ... tak jak powiedzieliście , lepiej mieć .

Wiem ,że można się nauczyć samemu ,ale to zajmuję dużo czasu .

Sam byłem samoukiem PS ,no i muszę powiedzieć ,że całkiem nieźle się nauczyłem .

Tak czy siak , interesuje mnie taki kurs ,co sądzicie o tym przedstawionym ?

Napisano

mają w miarę dobre ceny....

osobiście polecam taki kurs 3dsa... sporo daje.

,mozna sie wiele na uczy z samych tutoriali na www. ale wszystkiego sie tam nie dowiesz i sporo jeszcze brakuje np. mało jest o materiałach czy o swiatłach...

po za tym na kursie zawsze możesz sie spytac i dowiedziec sie o sprawy interesujące cię pod twoim kontem... ja obecnie kończę 2 stopień [inna siedziba] i sporo sie do wiedziałem aczkolwiek trzeba utrwalac,experymetowac i cwiczyc cwiczyc cwiczyc cwiczyc cwiczyc cwiczyc.... zastanawiam sie nad 3 stopniem ktory jest w 100% refundowany przez UE.

z tym że już na innych zasadach, wiec się zastanawiam.

Napisano
  • Autor

Myszu ,ja również uważam ,że taki kurs dużo daje ;) .

Mógłbyś powiedzieć gdzie kończysz kurs , czy dają jakiś papierek i jaka atmosfera na zajęciach ? Atmosfera to podstawa,bo inaczej przeje*ane .

Pozdrawiam .

Napisano

Kursy odbywają się w siedzibie ASP przy placu wielkopolskim na ulicy Wolnica chyba 19...

Tak na koniec każdego stopnia jest egzamin [3h] po którym dostajesz certyfikat odbycia szkolenia w/w zakresie...

atmosfera jest taka jaka sobie stworzysz bo grupy są max 3 os.

bardzo dogodne warunki jeżeli chodzi o terminy zajęć i opłatę można na 2 raty rozłożyć,

nie wiem tylko czy jeszcze sie załapiesz bo słyszałem ze na razie jest koniec i kolejne kursy tego typu dop. za 3 lata.

więcej info. czyli tel. itp. mogę podać jak wróce z pracy :)

Napisano

PPT Poznański Partk Technologiczny 3D

ul.wolnica 9 lokal 3

tel. 061 85 016 70

601 17 03 99

Pozdrawiam.