Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Daje w zakonczony bo sam projekt pokoju nie ciekawy(przynajmniej dla mnie:) jedynie sprawdzalem Maxwella. Piszcie co sadzicie o renderze??

Sam pokoik tez mozecie opisac :)

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie zly balans swiatla. Przy oknach straszne przepalenia, reszta za ciemna. Czarne szafki wygladaja jak czarne dziury. Szczeze powiedziawszy, gdybys nie napisal ze to maxwell, to bym nie zgadl.

Napisano

Masz racje ze przepalilem ale pierwszy render w tym maxwellu. Nie doswietlalem dodatkowymi swiatlami jest tylko sandardowe sloneczne, potraktowalem to jako taki probnik. Ja w tym maxwellu widze niesamowite mozliwosci. Gdyby jeszcze rendering tyle nie trwal.....

Napisano

Sory, pokoj slaby, render tez slaby. W porownaniu do tego co do tej pory widzialem co mozna wycisnac z maxwella no to twoj render wypada mizernie. Mogles to wrzucic do renderow testowych

Napisano

Ok nie mowie ze jest dobry ale napiszcie prosze co porawic????

A co do tego ze byl pol roku temu to nie wiem skad jak ja go dalem z 2 tygodnie temu jako testowy i teraz jako zakonczony. Chyba widziales inny podobny.

Napisano

Napiszcie co jest nie tak ??? Naprawde taka kicha wyszla??? Ja dopiero z 6 miesiecy sie bawie 3D a to pierwszy render maxwellem. Wg mnie nie jest tak zel poza przepaleniem i szumem. Napiszcie co wy na to?? Co poprawic i jak?? Uzywacie oswietlenia z zewnatrz (sunlight) czy dodajecie jeszcze jakies emitery itp... POMOCY chce sie uczyc :)

Napisano

To cwicz. Przeciez nikt ci nie powie "przesun swiatlo o 15 stopni w lewo i zwieksz jego wartosc o 10%". Niestety na dobra wizke nie ma przepisu innego niz dobre opanowanie narzedzia w ktorej go robisz. Nie lam sie, tylko testuj, jak sie nie zniechecisz to moze 10 wizka bedzie juz dobrze wygladac :)

Wg mnie nie jest tak zel poza przepaleniem i szumem

coz, wg mnie jest zle. Zaczynajac od modeli ktore sprawiaja wrazenie pudelkowatych, przez materialy ktore sa zbyt nasycone i nienaturalne, po oswietlenie.

Szczerze, nie znam sie na Maxwellu, ale wysatrczy wejsc na ich strone zeby zobaczyc ze mozna wycisnac z niego o wieeele wiecej.

Napisano

Nie chodzi mi o jakis przepis jedynie o podpowiedz.

Czy uzyc wiecej swiatel zamiast jednego, czy jednego mocnego a dopelniac kilkoma inymi???

Ja dopiero zaczynam wiec dluga droga przedemna...

Modele sa robione na szybkensa jedynie chodzilo mi o sprawdzenie tego maxwella.

Napewno bede probowa i staral sie poprawiac jakosc.. dlatego cenie sobie kazdy komentarz...

I dzieki za podpowiedzi...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności