MareG Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 Mialem nie pokazywac, bo w sumie nie ma czego... Ale chodzilo o pewna idee - poprosil mnie znajomy majacy firme meblarska o wykonanie vizki dwoch zestawow meblowych - recepcyjnego i rejestracji (dla jakiejs prywatnej medycznej firmy). Na wykonanie mialem weekend, dysponowalem prostymi zarysami mebli w CADzie (2d) i sladowymi wytycznymi dot. wnetrza (np. sciany ciemny niebieski, posadzka Tarkett, płytki zolte w pomaranczowe ciapki...) i przykladowym zdjeciem podobnego mebla, oraz katalogowe fotki krzesel i regalu. Trzeba bylo wiec obrac jakas strategie - jak to pokazac, by wazny byl sam mebel a (niepelne) wnetrze jedynie czescia uzupelniajaca tlo. To chyba tyle wylumaczenia :) Dla ciekawskich stawka - 20zl/godzine + rendering, ale po negocjacjach musialem obnizyc stawke o 20% Prace koncepcyjne nie sa zbytnio dochodowe - bo zleceniodawca zaczyna \"marudzic\" ze nikt mu za to nie zaplaci... I tak to jest w branzy projektowej. Oto kilka widoczkow mebli we wnetrzu i wylacznie mebli: http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rec3.jpg http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rec4.jpg http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rej3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 Podoba mi sie :] Tylko nogi tych krzeseł....schorowana babcia \"przy sobie\" chciałaby sobie usiąść to nie chciałbym widziec tego stołka:]...i babci tez :o heh Wystarczy pierdnąć i sie stołek rozleci imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 tez mi sie podoba a sam własnie robie wizualizację pewnej łazienki na zlecenie mojej mamy :) mam tylko małe zastrzezenie do pierwszego obrazka: jak świecie halogen z sufitu to rzuca o wiele bardziej miękkie światło a u ciebie wyraźnie to światlo na scianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 acha, bo zapomniałem: jak zrobić takie rozmyte odbicie dla jakiegoś materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 7 Luty 2004 Autor Share Napisano 7 Luty 2004 Hunter: taa cienkie nozki :) moze to zludzenie, a moze faktycznie sa za cienkie? ;P W kazdym razie nie mialem wymiarowych referencji i widac przedobrzylem :( mkk3a: na suficie swieca Downlight\'y, a spoty sa celowo skierowane na sciane - zeby cokolwiek tam sie dzialo wiec takie przeklamanie dodaje uroku :) Rozmycia to \"Blur Reflections\" (fR Stage-0) niestety marnie wyszly (tryb fast) ale nie mialem czasu na dluzsze czekanie np z uzyciem Blurry Tracingu... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zombo master Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 jka na dwa dni to bardzo łądnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 nio mi tez sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Luty 2004 Share Napisano 7 Luty 2004 Ładne, bardzo ładne - nieźle oswitlone.. ogólnie ładne!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misic Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 No fajnie to wszystko wygląda, tylko widać, że weekendowa :) W niektórych miejscach spaprane są materiały, ale patrząc po całości, to ma prawo się podobać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Luty 2004 Share Napisano 13 Luty 2004 mi rowniez sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahuto Napisano 19 Luty 2004 Share Napisano 19 Luty 2004 zastanawiam sie czy cie sadzic ! - to sa zdjecia mojego biura !!! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 19 Luty 2004 Share Napisano 19 Luty 2004 je jak ty takie fajniste swiatlo robisz pracka bardzo ladna czysta pracka brawo za swiatelko i texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi