MareG Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Mialem nie pokazywac, bo w sumie nie ma czego... Ale chodzilo o pewna idee - poprosil mnie znajomy majacy firme meblarska o wykonanie vizki dwoch zestawow meblowych - recepcyjnego i rejestracji (dla jakiejs prywatnej medycznej firmy). Na wykonanie mialem weekend, dysponowalem prostymi zarysami mebli w CADzie (2d) i sladowymi wytycznymi dot. wnetrza (np. sciany ciemny niebieski, posadzka Tarkett, płytki zolte w pomaranczowe ciapki...) i przykladowym zdjeciem podobnego mebla, oraz katalogowe fotki krzesel i regalu. Trzeba bylo wiec obrac jakas strategie - jak to pokazac, by wazny byl sam mebel a (niepelne) wnetrze jedynie czescia uzupelniajaca tlo. To chyba tyle wylumaczenia :) Dla ciekawskich stawka - 20zl/godzine + rendering, ale po negocjacjach musialem obnizyc stawke o 20% Prace koncepcyjne nie sa zbytnio dochodowe - bo zleceniodawca zaczyna \"marudzic\" ze nikt mu za to nie zaplaci... I tak to jest w branzy projektowej. Oto kilka widoczkow mebli we wnetrzu i wylacznie mebli: http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rec3.jpg http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rec4.jpg http://www.infocoig.pl/~gs/temp/gal2/rej3.jpg
Fr3d3k Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Podoba mi sie :] Tylko nogi tych krzeseł....schorowana babcia \"przy sobie\" chciałaby sobie usiąść to nie chciałbym widziec tego stołka:]...i babci tez :o heh Wystarczy pierdnąć i sie stołek rozleci imo
mkk3a Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 tez mi sie podoba a sam własnie robie wizualizację pewnej łazienki na zlecenie mojej mamy :) mam tylko małe zastrzezenie do pierwszego obrazka: jak świecie halogen z sufitu to rzuca o wiele bardziej miękkie światło a u ciebie wyraźnie to światlo na scianie
mkk3a Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 acha, bo zapomniałem: jak zrobić takie rozmyte odbicie dla jakiegoś materiału?
MareG Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 Hunter: taa cienkie nozki :) moze to zludzenie, a moze faktycznie sa za cienkie? ;P W kazdym razie nie mialem wymiarowych referencji i widac przedobrzylem :( mkk3a: na suficie swieca Downlight\'y, a spoty sa celowo skierowane na sciane - zeby cokolwiek tam sie dzialo wiec takie przeklamanie dodaje uroku :) Rozmycia to \"Blur Reflections\" (fR Stage-0) niestety marnie wyszly (tryb fast) ale nie mialem czasu na dluzsze czekanie np z uzyciem Blurry Tracingu... pozdro
Gość User190 Napisano 7 Luty 2004 Napisano 7 Luty 2004 Ładne, bardzo ładne - nieźle oswitlone.. ogólnie ładne!! :)
Misic Napisano 13 Luty 2004 Napisano 13 Luty 2004 No fajnie to wszystko wygląda, tylko widać, że weekendowa :) W niektórych miejscach spaprane są materiały, ale patrząc po całości, to ma prawo się podobać :)
yahuto Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 zastanawiam sie czy cie sadzic ! - to sa zdjecia mojego biura !!! ;-)
MeG Napisano 19 Luty 2004 Napisano 19 Luty 2004 je jak ty takie fajniste swiatlo robisz pracka bardzo ladna czysta pracka brawo za swiatelko i texturki
Rekomendowane odpowiedzi