Napisano 5 Lipiec 200816 l Witam wszystkich. Po wpisaniu magicznych słów w google i rozczarowaniu się że nic ciekawego nie ma zaglądam tutaj ;] Otóż ciekawi mnie jak podejść do renderów studyjnych, a dokładnie mam zrobiony model i teraz.. no właśnie co? Jeżeli znacie jakieś linki to prosiłbym wrzucić ile się da - ja już sobie pochłonę wiedzę niczym komórczak w DBZ swoje ofiary :P Jak coś to render Vray ale że techniki powinny być podobne to tu zamieściłem temat. Ciekawią mnie jakieś małe sztuczki tych madafakuf co samochodziki strzelają - sposoby na uzyskanie różnego rodzaju odbić/światła na samochodzie czy tam szybach itp. Jeżeli jest ktoś w stanie podać jakieś linki albo podzielić się trochę wiedzą to byłoby grejt ;) Edytowane 5 Lipiec 200816 l przez Oleksiak
Napisano 5 Lipiec 200816 l Autor Dzięki Piksar. Choć przykładów nie było sporo to coś zrozumiałem. Nie pamiętam gdzie ale jak widziałem kiedyś studio do samochodu to myślałem że zwątpię mnóstwo świateł itp. a chciałbym wiedzieć jaką rolę odgrywało każde światło w takim studiu i oczywiście jak to się "odbija" na takim np. samochodzie. Macie coś jeszcze ?
Napisano 5 Lipiec 200816 l http://cg-india.com/Tutorials/V-Ray/3dsMax_tutorial_SL_01.html tu jeszcze, ale to raczej konkretnie pod vraya jak to poustawiac, ale przyjzec sie mozna. Gdzies tweety wrzucil pare ladnych fotek jak wyglada studio i wytlumaczyl co nieco... kurcze, moze to bylo w renderach tesotwych? Nie pamietam niestety :(
Napisano 5 Lipiec 200816 l Parę rzeczy udało mi się znaleźć: Setup car rendering studio with V-ray z gotowym plikiem do pobrania Studio Lighting Lighting schemes Bardziej fotograficzne podejście ale może się przydać
Napisano 5 Lipiec 200816 l Autor Dzięki Mirach. Po przestudiowaniu tego linknął Piksar i Ty zrobiłem studio do mojego nowego modelu i nadałem mu materiały oto rezultaty http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=711936#post711936 . kukua - dzięki za linki to z fotografią ciekawe. Resztę zobaczę jutro bo wysiadam. Pozdrawiam.