Napisano 5 Lipiec 200816 l takiego strata wydłubałem, jako część w założeniu większej sceny. Jeszcze niedokończony ale mniej więcej już widać o co chodzi... http://img133.imageshack.us/my.php?image=stratocasterblack0001fd5.jpg
Napisano 5 Lipiec 200816 l jest niezle chociaz podstrunnica jest z drewna i nie powinna sie tak blyskac. No i gdzie uchwyt na pasek ? ;] ... czekam na nastepny updejt!
Napisano 5 Lipiec 200816 l Autor poczwórna warstwa politury :) a co do uchwytu to wiem wiem - jeszcze kilka rzeczy zostało do zrobienia.
Napisano 5 Lipiec 200816 l Mam co prawda jakąś podróbę, widocznie nie było tyle politury, u mnie się tak nie błyszczy. Podziałkę musisz zrobić przy potencjometrach i tą wajchę jak ona się tam nazywa. Nie ma dzyndzla do paska, a nawet dwóch. Pokaż z drugiej strony :D PZDR mkeruj Edit: Wydaje mnie się, że ten najbardziej wystający kształt, tam gdzie powinien być dzyndzel, jest za bardzo obły.
Napisano 5 Lipiec 200816 l Autor ustaw menzurę :P załóżmy że jest zupełnie nowa stoi w sklepie i jeszcze nikt nawet niebrzdąknął w struny i ma ładnie wyglądać na wystawie więc wszystkie siodełka równo jakiś lamer z supermarketu ustawił :) @mkeruj - wip wip to jest wip :D co do czubka to może sprawa kąta renderu - nie mam tej gitary więc nie mam na czym się wzorować, ale wersji pudła bardziej i mniej obłych znalazłem na googlach chyba z pięćset więc się szczególnie nie przejmuję :) Edytowane 6 Lipiec 200816 l przez tweety
Napisano 5 Lipiec 200816 l Model fajny. Ale tak jak ktoś wspominał podstrunnica za bardzo się błyszczy. I przydały by się jakieś markery - przynajmniej na 12 progu. No i najgrubsza struna wydaje się być za cienka trochę. Czekam na updejt ;) Pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200816 l render szpeci caly model i dokladnie nie widac wszystkiego :/ grubos strun jest dziwna najgrubsza jest za cienka a znowu najcienksza jest za gruba ogolnie wszystkie struny malo roznia sie gruboscia, czy tam nie ma zaduzo srubek?
Napisano 6 Lipiec 200816 l a mnie sie qrcze podoba... choć siodełka mógłbys poprzesówać skoro maszynki już poprzestawiane (czyli ktoś tam jednak grzebał :-P), grubość strun poprawić, oświetlenie studia i będzie "gitara" he he... a może jakiegoś customa walniesz, czy musi być taki czarny?!
Napisano 6 Lipiec 200816 l Autor @temporal - co do renderu to może jeszcze nie jest final ale generalnie efekt jest taki jak chciałem uzyskać jedyne co chcę zmienić to więcej refleksów na mostku i gniazdku żeby to takie płaskie nie było... struny są zupełnie nie spasowane - losowo po prostu żeby się tylko od siebie różniły - to oczywiście poprawię... śrubek jest dokładnie tyle co potrzeba jeśli chodzi o pudło, a mostek jest w wersji ze śrubkami blokującymi siodełka więc też jest tyle co trzeba - na pewno jest taka wersja mostka, sam widziałem. @homa - spoko spoko poprzesuwam siodełka, a struny też poprawię. Kolorystyka taka właśnie mi się podoba, może tylko jeszcze walnę jakieś motywy na pudle albo coś - no i to jest bardzo custom bo z tego co widziałem na stronie fendera nie mają takiej kolorystyki w ofercie, przynajmniej teraz...
Napisano 7 Lipiec 200816 l jak mowisz ze poprawisz to wierze na slowo :P EDIT: a co do srub to teraz patrze na swoja gitare i widze ze tez tam troche ich jest xD