Napisano 7 Lipiec 200816 l Witam serdecznie, chciałbym poddać krytyce ostatnią wizkę, narazie są to 2 pomieszczenia uczelnianego lokalu o charakterze gastronomicznym. Proszę głównie o porady odnośnie renderingu, oświetlenia, oraz materiałów. Rendery bez postprodukcji. SOFT: 3ds max 9 + v-ray 1.5 RC5 Edytowane 7 Lipiec 200816 l przez m4recki
Napisano 7 Lipiec 200816 l Niezłe :) W pierwszym bardzo fajny jest pomysł oświetlenia ściany, szkoda tylko, że nie ma tam żadnej żarówki - światło bierze się znikąd. No i skoro to gastronomiczny lokal, to stoliki by się przydały wyższe, wyobraź sobie jak niewygodnie musi być jeść :P
Napisano 7 Lipiec 200816 l Autor te 2 pierwsze pomieszczenia, sa bardziej do posiedzenia przy kawce i poczytania notatek, robie wlasnie 3 cie, ktore bedzie typowo do jedzenia
Napisano 7 Lipiec 200816 l Dopracuj okna, jakaś framuga by się przydała zrób scr. ustawieni i wrzuc na forum to będzie można cos więcej powiedziec i może pomóc wyeliminowac ziarno.
Napisano 7 Lipiec 200816 l Mi się bardzo podoba. Świetnie się prezentuje. Shaderek zielonych stolików wygląda sztucznie nieco. Widać to zwłaszcza na pierwszym planie pierwszego obraza.
Napisano 7 Lipiec 200816 l czy mam już omamy, czy na środku jest szyba z przykręconymi wieszakami..? jeśli tak, to fajny pomysł.. pozdrawiam...
Napisano 8 Lipiec 200816 l Autor Nowi: sly: tak to jest szyba z wieszakami, tylko nie bardzo widac ze to szyba, chyba sprobuje wiekszy reflect
Napisano 10 Lipiec 200816 l ile czasu renderowales? wzialem sobie twoje ustawienia do mojej sceny. tak, wiem ze uniwersalnych ustawien nie ma. mimo wszytsko chcialem sprawdzic jak dlugo moje scene liczy. filesize (max): 55mb, vraysun, very low, 640 x 480 okolo 2h! juz mi sie nawet nie chce nad tym projektem dalej pracowac... aby skrocic test nie wezme przeciez override mtl...za duzo okien. sprzet: dual 6600, 4 gb ram, nvidia 8800 gts (640 mb) dzieki za wszystkie odpowiedzi. twoje architektura jest jak na uczelnie az exclusiv ;-) dobrze ci wyszlo oswietlenie! pozdrawiam
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor homer: sprzet- core2 duo 2x 1,8 Ghz, 1gb ram, bez vray sun to robilem( z zewnatrz 1 direct light i vray lighty przy tych oknach nieszczęsnych , Nie pamietam dokladnie ile czasu sie robily, ale ten żółty to sam light cache ponad h, a render cos ponad 4h tylko ze to jest 1000/640, a pierwsze pomieszczenie mniej wiecej o polowe krocej, dokladnie niestety nie pamietam.