sand Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 (edytowane) Wreszcie znalazłem odrobinę czasu, żeby coś pomodelować hobbystycznie. Zobaczyłem, że na game arcie mają bitwe z alienami. Ja do GA sie nie pcham na razie. Wymyśliłem takiego obcego (zainspirowanego Mass Effectem - choć wszelkie podobieństwa przypadkowe ;)). To zajęło mi 30 minut. Jak pisałem - czasu mało mam. Edytowane 10 Grudzień 2008 przez sand miniaturke dodałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomspec23 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Ciekawe i fajne ale mi to raczej wygląda na maskę albo jakiś hełm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ac1d Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 postaraj się dokończyć zapowiada się ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 IMO niepotrzebnie utrudniasz sobie sprawe starając się za wszelką cene wymodelować wszystko na ciągłości jednego mesha. Wszystko przez to staje się strasznie krzywe Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 tomspec23 - bo to bedzie półalien - pół maszyna ac1d - hehe z tym bedzie ciężko ;) ale postaram sie. PAINbringer - dwa meshe są. ale masz racje. Generalnie calosc bedzie pocieta, na poczatku zawsze robie najpierw baze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2008 znalazlem chwile i pobawilem sie troche z tym. Na razie jest tyle ale zorientowalem sie ze do pracy sie znow nie wyspie wiec koncze na dzis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 znow mialem czas na update. nie komentujecie ale moze zaczniecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Jak dla mnie wypaśnie sie zapowiada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Wygląda fajnie, tylko zmniejsz dof'a. A i obcy jakoś mi nie pasuje do klimatu Battlestara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 17 Październik 2008 Autor Share Napisano 17 Październik 2008 heehe no wiem. Bo zaczęło się od mojego pomysłu z obcym. Potem żona mi kazała oglądać Battlestara (bo ona jest największą fanką ever :D) i jak zobaczyłem Raptora to się prawie nie zesrałem i sobie wymyśliłem, że chce takie coś wymodelować. Potem mi troche sie pozmieniało w trakcie modelowania i wyszedł statek baaaaardzo podobny do tego z BSG. DOF zmniejsze na pewno. tamto to był taki test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 29 Październik 2008 Autor Share Napisano 29 Październik 2008 tak w ramach updeate'u. mało czasu mam bo tyle tych gier powychodziło :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 14 Listopad 2008 Autor Share Napisano 14 Listopad 2008 Jezu ile komentarzy :D Ale się nie poddaje. Pryszcze mu się zrobiły bo musiałem zastopować render. Kolejny update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kohelet Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 No nie poddawaj sie , walcz . Im wiecej detali tym lepiej , nawet jesli skonczysz za rok te pracke i tak bedzie lepsze to niz niedosyt. Wazne aby obraz pobudzal wyobraźnie. spokojna systematyczna praca .... DO ROBOTY ! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Super :D Czekam na wersję bez pryszczy z texturkami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 wedlug mnie slupy od swiatel za grube troszke. jak parówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2008 Walczę dalej. Dzięki za komentarze i uwagi. Oto ostatni efekt. Już walczę z teksturami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Temu panu chyba sie troszke glowa splaszczyla ,:) prawy gorny rog , tak jakos dziwnie to wyglada ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 chyba zła ogniskowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2008 nic sie nie spłaszczyło tylko takie ujęcie. a zła ogniskowa tutaj nie ma nic bo to tylko render testowy. Przy koncowym ustawienie i ustawienia kamery będą ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 na Twoim miejscu takierzeczy poustawiałbym (przecierz to chwilka) już w testowym- będzie "lepiej widać" a komenty nie będą już tego dotyczyły Hej T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Najpierw tekstury, potem podstawowe światło (które teraz jest do wymiany), potem shadery i ostateczny tweak światła/shaderów - w tej kolejności radziłbym pracować. Stateczek bardzo przypomina mi Raptory z BSG. Co do odsłoniętych silników w przestrzeni kosmicznej - może wyglądają fajnie, ale raczej mało realistycznie przy dość "opancerzonym" pojeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2008 Hynol masz rację :) Jest to moja pierwsza pełna praca tego typu ale na pewno zapamiętam twoją radę. Stateczek jest wzorowany właśnie na Raptorach z BSG tyle, że troche pozmieniany na własne widzimisię. Silniki odsłonięte zostają bo tak jak napisałeś - wyglądają fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi