Napisano 8 Luty 200421 l Witam. Mam problem bo chcialbym zrobic billboard emanujacy swiatlem ale nie wiem jak. Wiem ze mozna do tego uzyc jakiegos tam swiatla z brazila ale nie posiadam brazila i mi sie nie spieszy by go \"kupowac\". Korzystam z Maxa 6.0 i maxowego Mentala. Jezeli ktos potrafi mi pomoc to bylbym wdzieczny za owa pomoc:). Z gory dzieki Pozdro[piwo]
Napisano 8 Luty 200421 l mozesz kazdemu materialowi przypisac odpowiedni numer (od 0 do 9) i potem w okienku effects w rozwijanym menu rendering ustawiasz Lens Effects i dajesz glow, tam jeszcze musisz zaznaczyc numer odpowiadajacy Twojemu materialowi i pobawic sie ustawieniami nie wiem czy o to Ci chodzilo
Napisano 8 Luty 200421 l Autor Nie nie chodzi mi o Glowa. Chodzi mi oto zeby swiecil swoim wlasnym swiatlem jak zwykle Spot Light tylko z calej powierzchni obiektu. Pozdro[piwo]
Napisano 8 Luty 200421 l Autor Dzieki K.Jansen zrobilem tak jak pokazales i nie wychodzi tak jak na twoim renderze. Jak zrobiles ze to swieci???? Bo sam material chyba nie wystarcza. Pozdro[piwo]
Napisano 9 Luty 200421 l Autor Czy naprawde nikt nie wie jak zrobic swiecacy obiekt????:( Pozdro[piwo]
Napisano 9 Luty 200421 l -materiał j.w. -w MR zaznacz final gather a do próbnej sceny dodaj światło z minimalną wartością ( może być omni ) to wyżej to render w FR pozdr. k.jansen
Napisano 11 Luty 200421 l W mentalu nie wiem, ale w Vray wystarczy dać selfilumination (tylko warto ustawić duuużo) I oczywiście GI. Inaczej nie będzie próbkowania powierzchni.