Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Robot, który może przyda sie przy pracy dyplomowej. Wrzucam i czekam na sugestie. Moje są następujące:D. Model robiony z zaoszczędzeniem poly, nie zacząłem jeszcze teksturować,co chyba widać na renderach. Shadery wrzucone na szybko. Na renderingach dużo szumów, za sprawą niskich sampli i tego że musiałem w ps-ie podciagnać światło mocno. Wrzucam też siatę.To narazie tyle.

ps. może ktoś podrzuciłby jakiś tutorial do zrobienia czegoś takiego:

Chce zrobić material, który, w niektórych miejscach zanika i widac tam inny materiał, widziałem coś takiego jak mask w 3ds maxie (mental ray), ale nie wiem jak tego uzywać tzn robie ten drugi materiał i maskę, ale nie wiem jak zrobić pierwszy kanal diffuse;p.

RENDERY:

przod1zi2.jpg

przod1zi2.dfbb4481e1.jpg

przod2ls5.jpg

przod2ls5.6b6edb4c44.jpg

tyltm2.jpg

tyltm2.5285fe1614.jpg

RIG:

rigdc4.jpg

rigdc4.c1f3958ea7.jpg

SIATKA:

siatka1ca2.jpg

siatka1ca2.f4661ae421.jpg

siatka2ph5.jpg

siatka2ph5.e50ddee50d.jpg

siatka3nz7.jpg

siatka3nz7.2ca6dc90c2.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

z jednej strony wszystko fajnie i wogole, ale z drugiej ciagle am glupie wrazenie ze on nie moze sie normalnie poruszac(choc wiem ze tak nie jest)

Napisano

O kurde niezle to ba to jest super choc kolorystyka w strone zabawki no ale jesli to nie jest final to mam nadzieje ze na koncu bedzie inaczej. Ale i tak jest to kawal dobrej roboty.

Napisano
  • Autor

Tomspec23...nie gram w Wowa;p heh dziex.

piksar - broń to pół tarcza pół broń,w koncepcie była jeszcze więkasza i ją trochę skróciłem;p

M4rcus - Uwierz że sie rusza, zrobiłem juz nawet kilka krótkich animacji, biega skacze, pływa:D

Temporal Dzięki!, tak, tekstóry tez mi się wydają takie zabawkowe i plastikowe, ale jestm właśnie w trakcie mapowania (ufff długo będzie) i już niedługo zaczne robić jakieś teksturki, i tutaj może ktoś miałby jakiś pomysł na kolorki?:D

Napisano

No ja bylbym za tym by nie bylo tak cukierkowo i np dwa kolory rozne na ogol modelu i jakis trzeci na jakies detale. Moze czarno niebieski? Wiesz tam gdzie teraz jest ten kremowy czy jakos tak dalbys czarne elementy gdzie niegdzie z niebieskim a na pomniejsze czesci jakis trzeci kolor.