bapi23 Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 Robot, który może przyda sie przy pracy dyplomowej. Wrzucam i czekam na sugestie. Moje są następujące:D. Model robiony z zaoszczędzeniem poly, nie zacząłem jeszcze teksturować,co chyba widać na renderach. Shadery wrzucone na szybko. Na renderingach dużo szumów, za sprawą niskich sampli i tego że musiałem w ps-ie podciagnać światło mocno. Wrzucam też siatę.To narazie tyle. ps. może ktoś podrzuciłby jakiś tutorial do zrobienia czegoś takiego: Chce zrobić material, który, w niektórych miejscach zanika i widac tam inny materiał, widziałem coś takiego jak mask w 3ds maxie (mental ray), ale nie wiem jak tego uzywać tzn robie ten drugi materiał i maskę, ale nie wiem jak zrobić pierwszy kanal diffuse;p. RENDERY: RIG: SIATKA:
tomspec23 Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 (edytowane) Wedłóg mnie - WoW Edytowane 9 Lipiec 2008 przez piksar Wedłóg piksara też WOW
piksar Napisano 9 Lipiec 2008 Napisano 9 Lipiec 2008 pieknie, poza przekombinowaną bronią - zbyt duża, długa itd
M4rcus Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 z jednej strony wszystko fajnie i wogole, ale z drugiej ciagle am glupie wrazenie ze on nie moze sie normalnie poruszac(choc wiem ze tak nie jest)
Temporal Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 O kurde niezle to ba to jest super choc kolorystyka w strone zabawki no ale jesli to nie jest final to mam nadzieje ze na koncu bedzie inaczej. Ale i tak jest to kawal dobrej roboty.
bapi23 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Napisano 10 Lipiec 2008 Tomspec23...nie gram w Wowa;p heh dziex. piksar - broń to pół tarcza pół broń,w koncepcie była jeszcze więkasza i ją trochę skróciłem;p M4rcus - Uwierz że sie rusza, zrobiłem juz nawet kilka krótkich animacji, biega skacze, pływa:D Temporal Dzięki!, tak, tekstóry tez mi się wydają takie zabawkowe i plastikowe, ale jestm właśnie w trakcie mapowania (ufff długo będzie) i już niedługo zaczne robić jakieś teksturki, i tutaj może ktoś miałby jakiś pomysł na kolorki?:D
Temporal Napisano 10 Lipiec 2008 Napisano 10 Lipiec 2008 No ja bylbym za tym by nie bylo tak cukierkowo i np dwa kolory rozne na ogol modelu i jakis trzeci na jakies detale. Moze czarno niebieski? Wiesz tam gdzie teraz jest ten kremowy czy jakos tak dalbys czarne elementy gdzie niegdzie z niebieskim a na pomniejsze czesci jakis trzeci kolor.
Rekomendowane odpowiedzi