Skocz do zawartości

Obiekt 3d: Pendrive

Oleksiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Model skończony starałem się zachować proporcje ale gdzieś się walnąłem w obliczeniach z paskiem (i kurde nie wiem jak :P) i jest w złych proporcjach...

Reszta jest w miarę poprawna. Teraz pozostaje zrobienie studia i materiałki oraz chciałbym wreście zrobić jakieś texturki w szopie więc pasek będzie takim wyzwaniem - chodzi o te nitki, wszystkie wypukłości itp.

oto jak wygląda materiał w realu:

pict0054uw1.jpg

oraz studio co o nim sądzą znawcy czy coś takiego jest dobre ? z prawej plane i spot na niego z prostokątnym świeceniem ma to się odbijać z boku modelu. I chciałbym się dowiedzieć czy te area light po bokach dać widzilane dla obiektu czy nie ?

studioscreeney5.jpg

teststudiook1.jpg

I model z takiego chyba ujęcia będę chciał zrobić render:

testuq2.jpg

Proszę o opinie i może jakieś wskazówki ? ;]

Edytowane przez Oleksiak

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Oto progres..

pendrivetest2.jpg

Staram się wycisnąć z materiałów co tylko potrafię ale oczywiście studio które sobie zrobiłem teraz pokazuje swoje wady i często zbyt dużo musiałbym zmienić żeby może jakiś efekt uzyskać więc odpuszczam już skórze i praktycznie obudowie - jeszcze kilka małych korekt.

Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić materiał "włochaty" który jest z drugiej strony tego paska bo to mnie czeka do zrobienia i bok paska - chyba tyle.

A co do tego materiału włochatego do chodzi mi coś ala zamsz - on ma taki jakby malutki mech ;) Czy ktoś coś doradzi ?

Witam i dzięki za komentarze - szkoda że nikt nie pomógł z tym zamszem ale w sumie z tego co popatrzyłem po forum i google to można zrobić łatwo coś co w miarę wygląda jak zamsz ale po przeczytaniu helpów do V-ray'a widzę że trzeba sporo eksperymentowania żeby uzyskać foto real"e :P

Progres i zaraz będę goniony z krzyżykiem za kompozycje ale tego dopiero się uczę ;] Niby koniec prac ale jakieś małe poprawki koloru czy czegoś w kompozycji są do zrobienia - dać znać co jest bardzo źle ;)

Ps. Temporal i TheCapo - dzięki. Bugi może nie ale malutkie błędy no.. niestety :P ale ciiiicho...

Render1.jpg

Kompozycja1.jpg

Edytowane przez Oleksiak

co do zamszu to ja bym próbował przez faloff [chyba tak to sie pisze a nie sprawdze bo nie mam 3ds pod reką] kiedyś robiłem fotel i właśnie tak uzyskałem efekt zamszu jednak do precyzyjnego efektu musiał byś zastosować prawdopodobnie silnik do tworzenia włosów... albo 3 opcja przez materiał i displacement :]

Witam. Mówisz czarno chodzi o materiał skóry tak ? Zwiększyć blura na skórze w refleksach.. dobra zrobię jak mówisz i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Oto taki test zamszu i zwiększyłem trochę natężenie światła oraz drugie ujęcie które miałem w głowie.

Render3.jpg

Render4.jpg

Siatka chyba taka zwykła. Przy okazji pokazałem jeszcze "wnętrze" które też zrobiłem for fun ale renderować mi się go nie chce. Daje tylko siatkę.

Temporal - Wybacz :P ale ten model jest już nudny przy próbie zmian oświetlenia i materiałów zasypiam ;) Za kilka dni wyskoczę z czymś nowym...

Siatka:

siatkaiz9.jpg