chais Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Witam, jestem w trakcie tworzenia dosyć dużego model urbanistycznego. Chiałbym większość detali pokazać na teksturach, zamiast modelować (aby jedna tekstura była przypisana jednemu obiektowi ). Nie wiem jednak jak dokładnie narysować teksturę w photoshopie, tak aby wszystko się zgadzało z modelem, po jej nałożeniu. Czy jest możliwość w 3dsMax rozłożenia gotowego modelu na kłady ? Lub może jest jakiś prostszy sposób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Modyfikator unwrap. Po szczególy odsyłam do Sieci (google) lub do dokumentacji 3dsmaxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 Ale nie chodzi mi o to jak dokładnie rozmieścić teksturę na obiekcie, tylko jak ją dokładnie narysować w photoshopie-> tak aby zgadzała się z modelem. Tzn. chciałbym jako jedną teksturę narysować wszystkie elewacje, lukarny, dach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Modyfikator Unwrap. I gdzieś tam w nim eksport siatki do pliku graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 bodajże plug-in texporter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2008 Wielkie dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Render uvw template w modyfikatorze unwrap uvw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 dzięki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś miał podobny problem, to dokałdną odpowiedź na pytanie znalazłem tutaj : PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 dzięki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś miał podobny problem, to dokałdną odpowiedź na pytanie znalazłem tutaj : PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi