blachu Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 jak zrobic zeby tekstura ktora dalem na plana nie wygladala jak kopiowana, monotonna itd? przyklad takiej kopiowanej trawy http://img269.imageshack.us/my.php?image=projektur4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 mozesz przerobic w Psie ta mape trawy tak zeby nie bylo widac tych przejsc, poprostu z kazdej strony textura musi byc taka sama. U ciebie widac te biale plamy trzeba zlikwidowac i bedzie lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 ok. a jak zrobic zeby te pola tekstur byly wieksze, zeby mniej kwadratow trawy bylo na tym obrzasze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 poczytaj o uvw map, bardzo pomocne narzedzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 dobra, dzieki, rzeczywiscie dobre rozwiazanie to uvw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 a przy okazji... pytanie co vraya ...nie mam cienia rzucanego nie wiem czemu...wiecie moze jak ustawic swiatlo Vraylight zeby mi rzucal cien moj budynek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 do exteriorkow polecam sun and sky, nie ma z nim problemow i ladnie swieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blachu Napisano 16 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2008 a jakies ustawienia rendera i swiatla do tego sun & sky mozna prosic? bo do vraylight znalazlem a do sun & sky nie ... tzn ja mam w ogole to tylko vryalight i vraysun bez vraysky.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/examples_vraysun_sky.htm www.google.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi