Napisano 15 Lipiec 200816 l Mam problem:) Dostałem kilka plików z postaciami. Każda jest zrigowana prawie tak samo. Mam ładne suwaczki w attribute editorze i teraz pytanie co zrobić żeby wartości z tych suwaczków, jednym słowem pozę, jakoś zapisać do pliku żeby je potem załadować do postaci z drugiego pliku. Pozdro i z góry dzięki
Napisano 15 Lipiec 200816 l sprobuj skryptem poseman, z tego co wiem to chyba mozna pozy ktore ustawiles w nim przeniesc nadruga postac : http://highend3d.com/maya/downloads/mel_scripts/animation/PoseMAN-5226.html ale przed przeniesieniem musisz dodac je do skryptu . innej metody nie znam, ale napewno jakos sie da
Napisano 15 Lipiec 200816 l macaroniKazoo.com pobierz sobie toolsy - są tam 2 skrypty do przenoszenia animacji pomiędzy postaciami ;) a bez skryptów ;) w trax edytorze tworzysz klip dla zaznaczonych kontrolerów z atrybutami (tylko dobrze ustaw co ma być zapisane w klipie) - nie musisz tworzyć charakteru. Potem go ładnie sejwujesz i importujesz na 2 postać ;)
Napisano 15 Lipiec 200816 l A widzisz w prawym gornym ten magiczny przycisk Presets? edit: teraz zauwazylem, ze dobraels sie po prostu do Character Seta i kazdego kanalu, ktory sie w nim znajduje. To nie jest generalnie interfejs do animowania postaci....