Dragon Heart Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Mam animacje jaskini już prawie skończoną no i zacząłem renderowac ale po przeglądnięciu jej i zapisaniu zauważyłem że na ścianach jaskini widać tak jakby mieniącą się wode taki jakby brzydki caustyczny efekt, w jaskini znajduje sie strumyk z animowalnym noisem (bump) i flat mirror (reflection) czy to dlatego ?? Chciałbym się tego pozbyć a nie wiem jak. Tutaj jest link to tej animacji. http://www.speedyshare.com/219388748.html
mirach Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 Troche malo danych podales o renderingu. Ale jak dla mnie to renderujesz z GI i ono ci mryga. W wiekszosci rendererow sa specialne ustawienia do renderowania animacji z GI zeby to obejsc.
Ania Napisano 15 Lipiec 2008 Napisano 15 Lipiec 2008 A czy Kaustyki są włączone? Jeśli tak to wyłącz. Chociaż flat mirror nie powinien raczej robić takich efektów.
Dragon Heart Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Napisano 15 Lipiec 2008 No więc render w mental rayu, FG. a z kausyką bawiłem się ale nie powychodziło mi (chciałem uzyskać taki efekt że jezioro w głębi dawało by efekt kaustyczny na niskie sklepienie) no i wszystko wyłączyłem
Rekomendowane odpowiedzi