Napisano 15 Lipiec 200816 l Mam animacje jaskini już prawie skończoną no i zacząłem renderowac ale po przeglądnięciu jej i zapisaniu zauważyłem że na ścianach jaskini widać tak jakby mieniącą się wode taki jakby brzydki caustyczny efekt, w jaskini znajduje sie strumyk z animowalnym noisem (bump) i flat mirror (reflection) czy to dlatego ?? Chciałbym się tego pozbyć a nie wiem jak. Tutaj jest link to tej animacji. http://www.speedyshare.com/219388748.html
Napisano 15 Lipiec 200816 l Troche malo danych podales o renderingu. Ale jak dla mnie to renderujesz z GI i ono ci mryga. W wiekszosci rendererow sa specialne ustawienia do renderowania animacji z GI zeby to obejsc.
Napisano 15 Lipiec 200816 l A czy Kaustyki są włączone? Jeśli tak to wyłącz. Chociaż flat mirror nie powinien raczej robić takich efektów.
Napisano 15 Lipiec 200816 l Autor No więc render w mental rayu, FG. a z kausyką bawiłem się ale nie powychodziło mi (chciałem uzyskać taki efekt że jezioro w głębi dawało by efekt kaustyczny na niskie sklepienie) no i wszystko wyłączyłem