Napisano 9 Luty 200421 l Witam wszystkich. Mam prozbe czy niemogl by mi ktos podac [nakierowac] na jakas ksiazke o MAXScript-cie [po polsku :)] lub tuturiale. Niestety nie zabardzo kapuje o co chodzi w helpie a tuturial z max3d.pl joz widzialem. Z gory dzieki za pomoc :). Pozdrawiam
Napisano 9 Luty 200421 l Niestety jedyna jaka znam jest po angielsku (MAX Script & the SDK for 3d studio max). Jakis czas temu Adek napisal kilkuczesciowy kurs max scriptu ale nie moge go nigdzie znalesc. Adek, odezwij sie!! Moze wrzuc go do dzialu z tutorialami.
Napisano 9 Luty 200421 l Autor kurde szkoda.:( zaczolem pisac prosty [lecz nie dlamnie:)] script. Wszystko cudownie szlo radzilem sobie jakos i niestety stanolem w miejscu. Niemoge dojsc czemu wyskakuje mi blad jak dam \"Evaluate All\". Oto kawalek tego scryptu ......... button b2 \"do it\" pos:[8,88] width:165 height:16 Spinner len \"Length: \"range:[0,999,30] type:#integer Spinner wd \"Width: \"range:[0,999,30] type:#integer Spinner ht \"Height: \"range:[0,999,30] type:#integer ) on b2 pressed do ( pot=box pot.length=len.value pot.name=\"Box01\" pot.wind=wd.value pot.heig=ht.value if rdo1.state == 1 then macros.run \"Modifier Stack\" \"Convert_to_Poly\" if rdo1.state == 2 do macros.run \"Modifier Stack\" \"Convert_to_Mesh\" ) on len changed value do pot.length=lg.value on wd changed value do pot.wind=wd.value on ht changed value do pot.heig=ht.value wiem ze to troche chaotycznie napisane ale to jest moj pierwszy script i jeszcze niemam doswiadczenia. Jezeli znajdziecie jakis blad lub cos prosze mnie poprawic. dzieki za wszystko:)
Napisano 10 Luty 200421 l Tak na szybko, na ile mogę pomóc przy mojej wiedzy: - tworząc obiekty jeśli nie podajesz im od razu parametrów to dopisz \"()\" np. pot=box() (przynajmniej u mnie bez nawiasów nie działa. -chyba złapałeś literówki w parametrach width i height (u Ciebie jest wind i heig) PS. Staraj się na przyszłość precyzować temat wątku. To ułatwia życie na forum...
Napisano 10 Luty 200421 l Autor Dzieki wielkie joz dziala :) sory za temat na przyszlosc bede pisal konkretnie co i jak jeszcze raz dzieki