Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam... mam mały problem... zrobiłem właśnie flakon z perfumą... siedziałem nad pracą jakieś 20-30 min ale pod koniec zobaczy lem że mam problkem z renderowaniem... :( otóż... nie potrafie stworzyć załamania światła... żeby cien wyglądał bardziej realnie.. proszę o pomoc... i o wyrozumiałość... to moja 3 pracka..

Screeny :

perfumzcpw7.jpg

• Replies 10
  • Views 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Author
tutorial nie zaszkodzi.. włącz kaustykę

Co to jest ta kaustyka?

a w tutku właśnie tamtym nie jest opisane jak wyrenderować.. i zrobić dobre oświetlenie... są tylko materiały i model... ale to to juz sam zrobiłem... więc i potrzebne nie ejst...

Matko i córko, jak nie wiesz co to kaustyka to sobie poczytaj :]

ponawiam pytanie czym to jest renderowane? bo bez tego ciężko pomóc.

kaustyka to wlasnie ten efekt ktory chcesz uzyskac niestety z tego co wiem w scanline jako tako nie da sie tego osiagnac chyba ze jakos fake'ujac... jesli masz maxa 6 lub wyzej to mozesz zmienic render na mental ray i tam smialo stworzyc caustici a jak to robic polecam dokumentacje dolaczona do programu

szrzerze mowiac to ogolne wprowadzenie czym jest mental ale nie wyjasnia on zadnych opcji konkretnie ba nawet ogolnikowo wiec lepiej poprostu odaplic maxowego helpa i masz wszystko na temat

Sorry, że nie na temat, ale trzęsie mnie, kiedy czytam "z perfumą" itd.

Perfumy mają tylko l. mnogą: butelka z perfumami, no chyba, że używasz tego celowo - jako archaizmu, czy regionalizmu...

http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7815

Edited by Faun