Skocz do zawartości

niewidze tekstur

heaven

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam problem. nadaje materialy ladnie pieknie, pozniej wrzucam jakies tekstury do slota, klikam show map in viewport a on dla kazdej tekstury mi zwraca czarne polygony :/ co zrobic zebym spowrotem mogl tekstury widziec. to strasznie przeszkadza :/

c3e597bae367f4e6.jpg

pozdrawiam.

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1) a używałeś na tych obiektach extrude?

2) Byc może masz jakieś ukryte polygony (nie widac ich tylko w viewporcie w renderingu juz tak)

3) Na innych obiektach widac tekstury w viewporcie czy tez renderingu?

4) Jesli tez nie zobacz czy nie masz zaznaczonej opcji "disabled textures" w opcjach viewportu

5) moze to też coś związanego UVW ?

the_fgdf, juz chyba mam rozwiazanie.. te tekstury maja ponad 14 MB. oczywiscie chcac wrzucic teksture na model tez trzeba miec ramu bo bedzie zmulalo. co sie okazalo wrzucilem teksture mniejsza i jakas dupna taka dla testu i poszlo i ja bylo widac normalnie. moze kompowi niestarcza ramu na wyswietlenie tekstur xD skopiowalem sobie kulke w ME i dodalem ciemniejsza teksture troche zeby 2 miec rozne i chcialem zaladowac tekstury jakies wieksze i.... albo sie nieda albo MEMORY ERROR xD tylko male teksturki da rade ladowac. wszystko przez ten projekt bo mi zzera ram cos mi sie wydaje i dla tekstur niestarcza xD.

pozdrawiam.

Temporal, wlasnie tak sie dzieje przez to ze scena ma poly zaduzo i niestarcza na wczytanie tekstur. jak wlaczylem ponownie maxa to tekstury poszly ale pozniej w ME sie niechcialy ladowac i fatal errory byly ze memory za malo i ze moge sie zle renderowac materialy pozneij xD wiec powylaczalem pokazywanie tekstur teraz na obiektach xD