Gost Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Witam. Mam problem z automapowaniem. Nie wiem dlaczego przykładowy Box, z mapą uv i automatycznie rozłożoną na niej siatką mapuje sie w tak dziwny sposób jak na screenie. Jaki moze być tego powód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Wyglada jakby te mapowanie w ogole nie wplywalo na texture. Textura i mapowanie na tym samym kanale UV ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Właśnie, box wygląda jakby miał mapowanie face czyli na każdy poygon cała textura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 mirach - własnie sprawdziłem i rzeczywiście są na innych kanałach, ale jak ustawie te same to nic nie daje, a jedynie w edytorze UVW cała siatka sie resetuje. I nie wiem co jest..., moze coś źle robie? Jak byście mieli jakiś tutek lub pomysł na rozwiązanie tego problemu to prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Jak juz zmapowales na jakims kanale, to zostaw. Zmien poprostu w teksturze w material editorze z ktorego kanalu kozysta mapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gost Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Kurcze...wielkie dzięki :D wszystko juz jest ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi