Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Witam, Tamten projekt niestety popadł w ruinę :).Dlatego otworzyłem nowy.Póki co jestem w fazie testowania świateł i to na nich głównie się chce skupić.Co tam zatem mam : 3 Vray Light każde po 30 multiplier i kolor kremowy (?) , jedno Vray Sun Light , kamera Vray Psyhical , do environment wrzuciłem VraySky , tak samo w ustawieniach rendera.Indirect Illumination (low - test ) + Light Cache:
tomspec23 Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 ciekawie sie zapowiada ale gdzie meble i reszta pierdolek :P??
Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Po co wpychać pierdółki jak jeszcze światło nie jest do końca ustawione :D
tomspec23 Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 to moze jakis obrazki na scianach bo ta to taki pokuj swiezyna po remoncie hehe
Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Zaraz dam up'a.Zrobiłem szyby (bez okien ^^) obrazek i listwę podłogową.
KamillM Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Wydaje mi się, że jeśli chcesz ćwiczyć oświetlenie to koniecznie musisz dać meble i resztę obiektów. W pustym pokoju co możesz ćwiczyć? Praktycznie nic.
heaven Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 jak teraz ustawisz swiatlo to jak dasz modele to i tak bedziesz musial kombinowac. musisz zrobic tak zeby z modelami ladnie to wspolgralo. a tak bedziesz kilka razy musial ustawiac. pozdrawiam.
Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Kurczę mam taki problem:Tworzę mapę Vray Mtl daję w kanał diffuse tekstury , i podczas renderu textura jest dziwnie "przepalona kolorami".Co mam zrobić by odzyskać naturalny kolor?
Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Na obrazie widać ten problem.Kolory powinny być chłodne , a nie pastylkowe. Sorry za double post , pospieszyłem się.
Neiraa Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 Yyy...co to sa pastylkowe kolory?? Coś maleńki ten pokoik, albo kadr dziwny. I zrób większy render, bo mało widać.
viz.k Napisano 18 Lipiec 2008 Napisano 18 Lipiec 2008 na kolor obiektow zasadniczy wplyw ma oswietlenie:) w photoshopie tez mozna troche poprawic, ogolnie to tym sie teraz nie przejmuj az tak...dodaj troche mebli, przede wszystkim POPRAW KADR i jednoczesnie testuj rozne warianty oswietlenia, color mappingu i innych...nie ma recepty na oswietlenie kazdego wnetrza, kazde jest inne, a kazde wnetrze mozna oswietlic na wiele roznych sposobow...testuj testuj, w koncu znajdziesz swoj stajl:) reasumujac, dodaj jakies meble, wtedy dobierz dobrze ujecie (poeksperymentuj z fov kamery zeby uchwycic wieksza przestrzen) i wtedy sprawdz jak to wyglada przy danym oswietleniu...tak jak poprzednicy, nie ma co testowac oswietlenia przy pustych 4 scianach
Black Pantera Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Napisano 18 Lipiec 2008 Ok , dzięki za rady.Biore się do pracy , jutro macie zastrzyk updatów.
Rekomendowane odpowiedzi