Napisano 18 Lipiec 200816 l Witam, Tamten projekt niestety popadł w ruinę :).Dlatego otworzyłem nowy.Póki co jestem w fazie testowania świateł i to na nich głównie się chce skupić.Co tam zatem mam : 3 Vray Light każde po 30 multiplier i kolor kremowy (?) , jedno Vray Sun Light , kamera Vray Psyhical , do environment wrzuciłem VraySky , tak samo w ustawieniach rendera.Indirect Illumination (low - test ) + Light Cache:
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor Po co wpychać pierdółki jak jeszcze światło nie jest do końca ustawione :D
Napisano 18 Lipiec 200816 l to moze jakis obrazki na scianach bo ta to taki pokuj swiezyna po remoncie hehe
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor Zaraz dam up'a.Zrobiłem szyby (bez okien ^^) obrazek i listwę podłogową.
Napisano 18 Lipiec 200816 l Wydaje mi się, że jeśli chcesz ćwiczyć oświetlenie to koniecznie musisz dać meble i resztę obiektów. W pustym pokoju co możesz ćwiczyć? Praktycznie nic.
Napisano 18 Lipiec 200816 l jak teraz ustawisz swiatlo to jak dasz modele to i tak bedziesz musial kombinowac. musisz zrobic tak zeby z modelami ladnie to wspolgralo. a tak bedziesz kilka razy musial ustawiac. pozdrawiam.
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor Kurczę mam taki problem:Tworzę mapę Vray Mtl daję w kanał diffuse tekstury , i podczas renderu textura jest dziwnie "przepalona kolorami".Co mam zrobić by odzyskać naturalny kolor?
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor Na obrazie widać ten problem.Kolory powinny być chłodne , a nie pastylkowe. Sorry za double post , pospieszyłem się.
Napisano 18 Lipiec 200816 l Yyy...co to sa pastylkowe kolory?? Coś maleńki ten pokoik, albo kadr dziwny. I zrób większy render, bo mało widać.
Napisano 18 Lipiec 200816 l na kolor obiektow zasadniczy wplyw ma oswietlenie:) w photoshopie tez mozna troche poprawic, ogolnie to tym sie teraz nie przejmuj az tak...dodaj troche mebli, przede wszystkim POPRAW KADR i jednoczesnie testuj rozne warianty oswietlenia, color mappingu i innych...nie ma recepty na oswietlenie kazdego wnetrza, kazde jest inne, a kazde wnetrze mozna oswietlic na wiele roznych sposobow...testuj testuj, w koncu znajdziesz swoj stajl:) reasumujac, dodaj jakies meble, wtedy dobierz dobrze ujecie (poeksperymentuj z fov kamery zeby uchwycic wieksza przestrzen) i wtedy sprawdz jak to wyglada przy danym oswietleniu...tak jak poprzednicy, nie ma co testowac oswietlenia przy pustych 4 scianach
Napisano 18 Lipiec 200816 l Autor Ok , dzięki za rady.Biore się do pracy , jutro macie zastrzyk updatów.