Napisano 22 Lipiec 200816 l Stworzyłem sobie dwie wysepki dość sporej wielkości. Zaimportowałem je do gry i żeby były widoczne obie jednocześnie muszę być blisko nich. Ale wystarczy że się oddale choć trochę poza brzegi wyspy to któraś znika. Od czego to zależy żeby obiekty były widoczne z dalsza? Gra to gta sa.
Napisano 22 Lipiec 200816 l Nie wiem czy zauważyłes ale to jest forum poświęcone 3ds max a nie enginowi gta ^.- Anyway, pewnie gdzieś w gta jest ustawione do jakiej odległości od kamery renderowane są obiekty a po jakiej odległości silnik po prostu je ignoruje. Poszukaj w opcjach grafiki itd, nie wiem, nie grałem w gta3+ :f
Napisano 24 Lipiec 200816 l Ustaw sobie Draw Distance na max... a jak to nie pomoże to ściągnij sobie jakiegoś małego moda... który zwiększa draw distance ;) tylko on obciąża procesor... :)
Napisano 24 Lipiec 200816 l Autor To nie o to chodzi. Problem dawno rozwiązany. Jak by ktoś miał podobny problem to odpowiedź jest tu: http://www.gtapoland.com.pl/index.php?go=article&nr=343&gra=4