eddypc Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) Witam ;) po "passacie" postanowiłem, że zrobię coś prostszego... wybrałem Mercedesa Vito ;) będzie to karetka... tyle, że BP znalazłem chyba nowszej wersji i już zacząłem coś robić siatka mam pytanie, bo jak kopiuję polygony (shift, przeciągnięcie) to tylko one się kopiują... nie ma... tego... w środku ^^ jak ktoś ma bp tej starszej wersji to niech tutaj da ;) (albo na pw) z góry dzięki :] ps. nadkola dopiero się pojawią :) Edytowane 22 Lipiec 2008 przez eddypc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 przeciagasz edge a nie polygony, poza tym siatke zle ukladasz przez to wyciecie w nadkolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 ta siatka sie na Tobie potem zemsci, dol zrob na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Heh siatka w dole jest fatalna , spróbuj modelować dodając stopniowo szczegóły ( najpierw zarys bryły , potem poszczególne elementy i na końcu duperelki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 o siatce już wszystko powiedzieli, lepiej zacznij od nowa, a tu > http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/photo-001.jpg masz dużą referke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eddypc Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) pecet dzięki bardzo!! :D Black Pantera ok będę tak robił ;) ReflectVision dzięki, że mi to powiedziałeś... :) M4rcus więc robię od nowa... wracam z następnym WIPem ;) więc tak... siatka jutro będę ją jeszcze poprawiał ;) Edytowane 22 Lipiec 2008 przez eddypc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 jak pokazujesz siatke to rób to w bardziej czytelny sposób i bez ms narazie nie ma co za bardzo oceniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eddypc Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 nowy wip z kompletnym tyłem, jest taki, bo wszystko ma nadrobić tekstura :D oraz trochę trójkątów się porobiło :P i się pokrzywiło... mogę poprawić... jak skończę to zrobię może jakiś pokój albo coś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 weź może przerób jakiegoś tutka w domowym zaciszu, bo to co pokazujesz to jest tragedia, taki prosty kawałek modelu i nie możesz sensownie siatki rozłożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaoo Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 @eddypc - siatka masakra, ale nie ma sie co poddawac - zawsze tak jest jak sie zaczyna. Zgadzam sie z pecetem postaraj sie najpierw przerobic jakiegos tutka, zeby zlapac ogolne pojecie jak modelowac, a pozniej postaraj sie to nasladowac. Musisz ciut inaczej zaczac wyprowadzac siatke. Staraj sie zaczynac od nadkola - kolo traktuj jako slonce z ktorego wychodza promienie (jesli tak to mozna opisac, z gory przepraszam zaawansowanych modelerow za uproszczenie, ale chcialem podac jakis ladny przyklad). Staraj sie tez lepiej ukladac siatke i nie zageszczaj jej tam gdzie to jest nie potrzebne, bo pozniej bedziesz mia problemy z pogieta karoseria. No i jak juz wczesniej pisali unikaj wielokatow. Popatrz na forum masz wiele przykladow samochodow. Podpatrz jak je ludzie robia. Masz tez dzial specjalnie poswiecony modelowaniu aut. Jesli potrzebujesz jakichs linkow to pytaj smialo cos znajdziemy. Zycze powodzenia i pamietaj najwazniejsze to sie nie poddawac. Pozdrawiam, xaoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eddypc Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 wcale nie zamierzam się poddawać ;) dlatego zrobię tak... nie będę was męczył na razie tymi samochodami ;) potrenuję z nimi, a będę robił coś prostszego... może zrobię jakiś pokój ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Myslisz ze VIZka jest latwiejsza od samochodow... moze w modellingu jest przyjemna poki nie zaczynasz robic mebli i dodatkow... ;) Przerob faktycznie jakiegos tutka odnosnie modelowania samochodow - jest tego masa w sieci, bo takie pokazywanie faktycznie nie bedzie mialo celu. Ludziska sie na forum wkurza i nie beda Ci pomagac, dlatego to nie bedzie mialo sensu... Przerob naprawde jakiegos tutka - to naprawde pomaga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi